Wat een klotedag vandaag op de weg, en dan voornamelijk de A12.
Het begon vanochtend al vanaf de A20 richting de A12 richting Bodegraven, er zou een ongeluk gebeurd zijn, de zoveelste kopstaart waarschijnlijk, de meest linker weghelft zou afgesloten zijn.
En wat denk je, na 20 minuten slakken met z’n allen over 2 baanvakken, was ook ik eindelijk getuige van het befaamde (lees beruchte) rode kruis spook!
Nergens in de nabije omgeving ook maar iets dat op een ongeluk leek, onderweg ook niets zijn staan, geen sleepdienst.
Matrix personage Deze waren al lang en breed vertrokken, maar de kruizen stonden dus nog aan.
Mogelijk dat de systeembeheerder bij Rijkswaterstaat zat te pitten, of toch kapot?

Deze afbeelding is expres leeg

Zo moeilijk kan het toch niet zijn, kijk hiernaast, gewoon de afbeelding weg die er hoort, et voilá, je hebt een rood kruis!

Matrixbord met verschillende snelheden

Zet de afbeelding terug , en het oorspronkelijke plaatje, met alle moetjes is er weer, zelfs ik kan het!

Denk je dat allemaal achter de rug te hebben, blijkt tijdens de rit terug van het PCplein naar Zevenhuizen dat er weer een herstructurering heeft plaatsgevonden, voornamelijk wat betreft de op- en afritten.
Blijkt dat ze de oprit vanaf Nootdorp naar de A12 wel héél erg lang hebben gemaakt, honderden meters.
deze loopt nu zelfs naadloos door in de afrit naar de N209!
En dan krijgen we hetzelfde als voorheen, men schuift op naar rechts, om met behoorlijke snelheid weer aan het einde van de file, rechts inhalend dus eigenlijk er weer op te schieten.
Ook de oprit bij Bleiswijk naar de A12 is ontiegelijk lang, met nog weinig verkeer.
Kom ik dan eindelijk in de buurt van de afslag Zevenhuizen, en ja hoor, staan we net als voorheen allemaal weer op de (gelukkig intussen wel bijgetrokken) vluchtstrook.
Hierdoor is de potentieel levensgevaarlijk afslag weer terug van weggeweest, ik heb in de oude situatie menig vrachtwagen in zijn ankers zien gaan, omdat er weer één niet zat op te letten, en er aan het einde van de afslag toch nog tussen wilde.
Ik ben bang dat ze bij Rijkswaterstaat (nog steeds) niets geleerd hebben, maar ik blijf hopen dat ze dit stuk nog gaan herstructureren, alhoewel het er qua asfalt redelijk definitief uitziet.
Mede A12 gebruikers, sterkte!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello