We kennen het wel, met de intrede van het vele muizen, en daarmee gepaard gaande precieze bewegingen, konden er irritaties en overbelasting van spieren en pezen optreden.
Alhoewel er nog steeds verschillende meningen bestaan over hoe en wat, wel en wee of niet, ook ik geloof er heilig in dat als je te lang eenzijdig dezelfde beweging maakt met welk onderdeel van je lichaam dan ook, dit onderdeel gaat protesteren, mogelijk reslulterend in kramp, pijn, onsteking enz.
Nu blijkt nadat recentelijk bekend is geworden dat veel mensen last hebben van een Wii arm, de zgn WiiTis, waarbij je vooral last schijnt te hebben van je schoudergewricht, de 'sterke'arm van de Wiidat ook de PS III klachten kan veroorzaken!
Het eerst bekende geval betrof een meisje in Engeland dat met ernstig ontstoken handplamen zich bij haar arts meldde, hij kon er geen soep van maken, en pas toen zei vertelde dat
ze iedere dag een paar uur met de Playstation bezig was kwam hij erachter dat de combinatie van bezwete hand palmen en de gamepads de oorzaak was.
Hij liet haar weten dat ze 2 weken niet mocht gamen nie, en de klachten waren inderdaad verdwenen.
Intussen is voor deze aandoening ook een vrij doctorale naam ontstaan, en wel de: Palmare PlayStation Hidradenitis!
En dan te bedenken dat mijn oudste zoon deze alle 3 bezit, hij moet intussen een lopend wrak zijn 😉

Intussen heeft ook Sony hier lucht van gekregen, en een woordvoerder reageerde als volgt; "We willen dit onderzoek niet van tafel vegen en we zullen de resultaten die hieruit voort komen ook grondig bestuderen. Dit is echter de eerste keer dat we van zulke klachten horen".
De woordvoerder wist nog toe te voegen dat er in de handleiding van zowel de console als de aangekochte spellen gewaarschuwd wordt voor eventuele gevolgen van te lang spelen. Mensen moeten volgens hem luisteren naar gezond verstand en dus het gezondheidsadvies en de richtlijnen uit de de handleidingen altijd opvolgen.

Ja hoor, als we dat allemaal deden verkopen die gasten helemaal niks! We hadden al aardig wat welvaartziektes, maar dan door overmatig tot ons nemen van voedsel en drinken, maar nu dus de zgn Gaming ziektes!       Game temporarily over!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello