Snelheid, tja, wat zal ik zeggen, eigenlijk sinds de verhoging naar 8Mb een tijd geleden bij Xs4All ging het al niet meer.
Telefoneren met KPN, modem bij het Isra aangesloten, op een andere verbinding op de wijkcentrale gezet, ander modem, splitter, het mocht allemaal niet baten.
Sommigen zullen zich hier in herkennen, of je nu op 200 mtr of zoals ik tussen de 3 à 4 Km van de centrale af zit, garanties zijn er gewoonweg niet, zo is gebleken.
Helaas krijg je ook verschilende antwoorden/redenen te horen, en houdt je je natuurlijk vast aan de meest positieve.

   SpeedTouch546          –            Vigor 2900W
Dus heb ik verleden week maar weer de stoute schoenen aangetrokken, en de zaak weer aangekaart bij KPN, per slot van rekening zijn nu nagenoeg alle, maar zeker de mijne zijnde de Terbregge centrale aangepast aan de nieuwste (ADSL2+) normen.Helaas werkt 1e lijns support nog steeds (volgens mijn stellige overtuiging) met mensen die vragen lijsten gebruiken ipv kennis, dus de discussie ging als snel over mijn draadloze Router (Vigor 2900W) ipv de verbindingssnelheid van mijn modem (Speedtouch 745) en het feit dat die er tussenuit moest.
Tuurlijk, doen we, niet! Maar….vandaag (jawel op zondag) belde iemand van 2e lijns mij terug, en we spraken direct dezelfde taal!Allereerst bleek al dat ik op 8192/1024 stond (het kan dus wel!) omdat ik op 12Mbit zelfs al geen connect kon maken, ik wist dit niet (meer).Hij heeft allerlei testen op de lijn uitgevoerd, en kwam gezien de resultaten tot de conclusie dat het wel eens mijn modem kon zijn!Hoop doet leven, ik ben gespand, ik krijg (over)morgen een nieuwe Speedtouch 745, hij gaf het niet echt toe, maar vermoedelijk is er iets mis met de eerste uitvoering (ik was er snel bij toen Xs4All deze gratis aanbood), wat klaarblijkelijk niet met een firmware aanpassing te verhelpen is….spannunt!


Helaas het nieuwe modem heeft geen verbetering gegeven, en omdat de monteur van de 2e lijn support die ik sprak plotsklaps zijn trein moest halen, zit ik nu op een te lage snelheid (overblijfsel van een test) ach soms….

Na 4 dagen teruggebeld! Ik was in de war! Ik stónd op mijn oude snelheid, niet! De man gaf aan dat ik even op 8Mbit was gezet om wille van het testen.
Waar maken ze die tickets/incidenten eigenlijk voor, ik sta al 1 jaar op 8 omdat ik op 12Mbit zelfs niet kan connecten, na langdurig aanhouden eindelijke terug op 1024/8192, maar ja, ik connect nog steeds op 4 à 5 Mbit, en af en toe een reconnect, maar dat wist ik.
Morgen (26/5) komt er een monteur, ik hoop een goede, weer nieuwe hoop (ellende?)….

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello