Het nieuws van gisteren zette mij op een idee, want APK voor brommers en scooters is niet de oplossing. De pakkans is te klein, ze kunnen er veel te gemakkelijk van door gaan, hun snelheid gepaard gaande met het feit dat ze door nauwe steegjes ed kunnen maakt het voor de politie veel te moeilijk.
Nee, ze kunnen veel beter de fietsers aan gaan pakken.
Ik maak het van nabij mee, de algehele staat van fietsen laat te wensen over, zo zie ik om mij heen.
Daarnaast staan er op heel veel plekken fietsen (soms al een tijd op hun eigenaar te wachten) die geen enkele APK kunnen doorstaan.
Banden te glad, licht dat het niet doet, soms zelfs door simpelweg het ontbreken van de middelen als een koplamp of dynamo, geen reflector waar die hoort te zitten, niet refecterende banden, remmen niet in orde, of ontbrekend, etc etc.
Er is een veel grotere pakkans, sterker nog, de wijkagent kan huis aan huis, of een flink team inzetten rond de starttijd van de scholen.
Ook het mobiel bellen, spatbord kleven, onnodig links rijden en in files rechts inhalen kunnen aan de kaak gesteld worden.
Kunnen ze een deel van de opbrengst gelijk gebruiken voor de (betere) beveiliging van hun panden, opdat de mogelijk in beslag genomen fietsen niet direct weer worden gepikt!
Rest er alleen nog een kenteken op iedere fiets, een (theorie) cursus en het wordt stukken veiliger, als ze tenminste van de opbrengst meer fietspaden aan gaan leggen.

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello