Jawel, het is weer November, de wijnmand, iig wel voor deze persoon! Waar ik normaal uitkijk naar de 3e donderdag van November voor de jaarlijkse Beaujolais Primeur werd ik afgelopen weekend verrast door de Bardolino Novello! Niet wetende dat de Bardolino ook een soort primeur heeft/had had Linda een sixpack bij de Lidl (voor weining) gekocht, en idd hij is heerlijk!
Ik ben al vele jaren geleden begonnen af en toe een fles Bardolino te kopen, veelal in het weekeinde. Ik heb deze wijn ooit eens in een restaurant gedronken, heerlijke slobberwijn, alleen de 2006 was wat minder dan alle overige jaren er voor. Morgen wordt het dan ook spannend of de Beaujolais de plaats in gaat nemen van de lekkerste jongste… Handicap hier is wel dat er ieder jaar weer meer varianten zijn, moeilijk te vergelijken, de prijs is ook absoluut geen bewijs wat dat aangaat. Ik denk dan ook maar voor een eerlijke vergelijking dat ik eerst die van de Lidl ga proberen, was verleden jaar ook goed, voor, wederom, weinig.
Houdt ook jij van een goede slobberwijn, Bardolino (Italië) is absoluut een aanrader, vwb de Beaujolais weet ik dat (over)morgen pas….!

-=- Brak is er voor het gemak -=-

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello