Het overkomt ons allemaal wel eens, waar we op ons paard springen en ons op de windmolens storten, want we hebben gelijk, het is dan ook mede daarom dat jullie mij even niet ‘gezien’ hebben.
Ik voel mij als Don Quiote tegen de WindmolensMijn tijd werd vnl opgeslokt maar vooral geconsumeerd in mijn strijd voor het gelijk; RET & TLS vs Consument.
Ik heb Groen Links en de Socialiste Partij aangeschreven, en van de laatste ondervind ik gelukkig steun, GroenLinks laat de boel links liggen helaas.
We hebben er werkelijk alles aan gedaan om ons gelijk (en geld terug) te krijgen.
Ondanks de goede berichtgeving in de media hebben de RET en TLS nog lang niet de boel op de rails, en lopen wij tegen gesloten deuren op!
Het begon allemaal bij servicepunt de Capelse Brug, die wij intussen al 2x bezocht hebben, de dame daar zag direct al dat er 11 verkeerde boekingen waren gedaan.
Om dit bericht niet te langdradig te maken dan nodig, zijn we nu intussen weken verder, waarin ik regelmatig via de e-mail en reactieformulieren RET en TLS heb aangeschreven.
Dit heeft uiteindelijk geleid tot een bericht naar beiden, met cc naar de SP, met de dringende vraag wie dit op gaat lossen, met daaronder de 2 reacties van beiden bedrijven waarin ze doodleuk naar elkaar verwijzen waar het gaat om het antwoord en vergoeding, want ik heb tot dusverre een schamele € 9,89 vergoed gekregen!
Dit alles kost aardig wat kracht en doorzettingsvermogen, maar ik ben vastberaden, en bijt me vast als een pitbull!
Ook het feit dat wij bij de halte de Tochten nog immer geen poortjes hebben helpt niet, zo kan mijn zoon nog steeds vergeten uit te klokken, die makke heeft hij nu eenmaal, kan hij niets aan doen!
Het lijkt er intussen wel op dat de TLS tijdens de avonduren mijn opmerking ter harte heeft genomen en kaarten reset, en voor zover ik tot nu heb kunnen controleren, restitutie doet.
Op de vraag waarom nu juist bij mijn zoon alle boekingen voor december 2008 (voor mij alleen?) zijn verdwenen is tot dusverre onbeantwoord gebleven,
Ikzelf en Linda kunnen van onze kaarten heel 2008 nog zien, op zun zachtst gezegd heel apart toch?
Een lichtpuntje; ik kreeg vandaag antwoord dat mijn klacht is doorgestuurd naar een afdeling waar ze mij beter zouden kunnen helpen, hieruit rechten ontlenen kan ik niet, en in het verleden behaalde ervaringen zijn allerminst postitief.
Zo heb ik in het verleden al Nutricia aangeschreven over hun miserabele introductie van Hot Chocomel, omdat je nergens in Nederland zo’n cuphouder kon kopen, en Daniël er uiteindelijk één tijdens zijn weekendje Antwerpen op de kop wist te tikken.
En herhaaldelijke goedbedoelde info naar KLPD diensten over gevaarlijke situaties ed, allen meldden mij dat het doorgestuurd zou worden, waarna het tot digitaal stof is vergaan vrees ik…
We blijven hopen…

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello