Dubbelzinniger kan ik het helaas niet maken, zo word ik tussen blij en wanhopig geslingerd deze laatste dagen.

Het begon allemaal bij Ibood, perfecte webtoko die af en toe hele leuke en scherpe aanbiedingen heeft, zo ook, een paar weken geleden een LG-E720 Chic, voor maar € 140!
Omdat ik niet helemaal thuis was (inmiddels wel!) in de PDA's heb ik mijn zoon Daniël en neef Dominique om raad gevraagd, en de deal was daar.
En ik moet zeggen, het is inderdaad een heerlijk toestel, niet superrap, een kleiner dan momenteel voor velen normaal scherm.
Ik vind het dan ook veel belangrijker dat hij kan bellen, sms'n en een goede agenda heeft, en dat doet hij allemaal prima, tenminste…
Als je een goede provider hebt!
Ik ben dan ook met BEN in zee gegaan, me toen niet realiserende dat T-mobile hier achter zit, waar Daniël verleden jaar ook veel problemen mee heeft gehad.
Ik had een tijdje terug al regelmatig problemen met toen nog mijn HTC Diamond, maar de laatste weken is het alsmaar slechter geworden.

BEN reageert niet zoals het hoort, en doet er zelfs 9 dagen over om een antwoord te verzinnen.
Ik ben het dan ook zat, zeker nu blijkt dat ze me ook nog eens een maand vast willen houden, contract hè, terwijl ik hun dolgraag dat bedrag wil schenken zonder diensten af te nemen, als ik maar over mag naar een echte provider.
Wat dat aangaat deed Vodafone mij een slechte aanbieding verleden jaar, maar problemen had ik nooit, dus ga ik daar mooi naar terug, tenminste als BEN het wil hè…

Vervelende bijkomstigheid is dan weer wel dat de Chic van een Duitse partij afkomstig is van….T-mobile, zucht, zit ik dus naast mijn verbindingsproblemen met T-Mobile ook met een T-Mobile branded Rom, wat een ironie…
Dat is natuurlijk te verhelpen door de Nederlandse ROM er op te gooien, maar na een update is hij weer T-mobile branded, waarschijnlijk omdat de Imei bij LG aangeeft dat het om een Duits toestel gaat, jawol!

En dan blijkt helaas de support van LG net zo eigengereid eigenwijs als die van BEN:

"Excuses voor onze late reactie. LGE Benelux beschikt niet over software-udpate met betrekking tot de E720, dit omdat het toestel niet officieel wordt verkocht in de Benelux. Ibood importeert dit toestel via een Duitse partner en biedt deze op die manier aan op de Nederlandse markt".

Het is soms behoorlijk zielig gesteld met sommige support, zeker als blijkt dat ik via LG-Suite de telefoon, gewoon op de Nederlands site, kan opwaardieren, alleen blijf ik met die verrekte Duitse Apps zitten!

En toch wil ik positief afsluiten en iedereen die mogelijk net als ik voor het eerst met een PDA  gaat beginnen een zetje in de goede richting geven.
Ik werk nu al enkele weken met deze PDA en ik vind dat je zeker de volgende Apps/Widgets een kans moet geven: AppInstaller, LauncherPro, MSN: Mercury, UpCode, WhatsApp.
Wat ze precies doen, even op de Market kijken of Google'n, het zijn echte kanjers!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello