Ben je geboren vóór 1978? Lees dan verder, zo niet, vergeet het dan maar, want dan snap je onderstaande vrijwel zeker niet…
Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat wij die in de jaren 50, 60 en 70 geboren zijn dan nog leven..!? Volgens de theorieën van 2004/2005/2006 zouden we toch al lang dood moeten zijn? Waarom hoor ik je denken….

– Onze bedden en speelgoed waren geschilderd, verf zat vol lood en cadmium.
– Wij zaten los in de auto, dus geen veiligheidsstoeltjes, gordel of airbag.
– Hekjes boven aan de trap? wie te ver ging kukelde zeker naar beneden.
– Als je wakker werd in bed merkte niemand dat, als er echt iets was moest je hard schreeuwen voordat je ouders het merkten.
– Flessen met gevaarlijke stoffen en alle apotheekflessen konden we gewoon met onze handjes en beperkte motoriek openen.
– Poorten en deuren sloten gewoon en als je met je vingers er tussen zat was dat jammer maar helaas.
– Op de fiets zat je achterop met je kont op de bagagedrager en probeerde je je vast te houden aan de schroefveren van het zadel voor je.
– Een helm hadden we niet op op de bromfiets, laat staan op een fiets.
– Water dronken we gewoon uit de kraan, niet uit een fles, en het heette ook nog gewoon water.
– We communiceerden niet en hadden geen MSN, maar lulden recht in het gezicht van de ander, opdat je diegene ook echt leerde kennen.
– Kleur en smaakstoffen bestonden toen ook al, want zo rood, groen of geel als die limonade toen was.
– Kauwgom legde je ‘s avonds weg en stak je s’morgens weer in je mond.
– Op school was er één maat bank met zo’n heerlijk gevaarlijke klep eraan.
– Schoenen waren ingedragen door broer/zus, je fiets was te groot/klein.
– De enige versnelling die je fiets had waren je voeten, en als een band kapot was leerde je vader je zo snel mogelijk om hem zelf te plakken.
– We gingen ‘s morgens van huis en we kwamen terug als de verlichting aan ging. Niemand wist waar we geweest waren en we hadden geen GSM mee!
– Het bos of een park was een speelplek en geen vieze mannetjesverzamelplek.
– Als we naar een vriendje gingen, liep je er gewoon naar toe, je hoefde niet aan te bellen of een afspraak te maken. Er ging ook geen volwassene mee.
– Wij aten ook koekjes en brood met veel boter en werden toch niet dik.
– We dronken uit dezelfde fles als onze vrienden en niemand werd er ziek van.
– Wij hadden geen playstation, X-box, 64 televisiezenders, videofilms, dvd, surround, eigen televisies, computer of internet.Wij hadden vrienden!
– De televisie begon pas om 18.00 uur. Dan kwam een uurtje wat leuks voor kinderen en oh wee als je daarna durfde op te staan om op een knopje van een andere zender te duwen (die zaten toen nog aan het toestel vast). Pa bepaalde wat en hoe lang je daarna nog keek.
– We hebben ons gesneden, botten en tanden gebroken en hier werd niemand voor naar de rechter gesleept. Dat waren gewoon ongelukken en soms kreeg je er ook nog zelf een extra pak slaag voor.
– Wij vochten en sloegen elkaar soms bont en blauw, geen volwassene die zich er druk over maakte, laat staan dat je een lieveheersbeestje op je jas deed.
– Pedagogisch verantwoord speelgoed maakten we zelf; met stokken sloegen we naar ballen, we bouwden zeepkisten en merkten onder aan de berg dat we de rem vergeten waren.
– We voetbalden op straat, alleen wie goed was mocht mee doen; wie niet goed genoeg was moest blijven kijken en leren omgaan met teleurstellingen.
– Op school zaten ook domme kinderen. Zij gingen en kwamen op dezelfde tijd als wij en kregen de zelfde lessen. Zij deden soms een klas over en daarover waren ook geen discussies op ouderavonden. De Meester had altijd gelijk.
– We smeerden onze boterhammen zelf, met een grote mensen mes, en als je ze vergeten was kon je op school niets kopen! Als je de korst niet at had je een beetje meer honger de rest van de dag.
– Wij gingen met de fiets naar school, helemaal zelf, ook in de winter!
– Als je moeder aan de huisdeur naar je zwaaide was je een watje!
– Als je problemen veroorzaakt had waren je ouders het eens met de politie. Ze kwamen wel om je te halen, maar niet om je er uit te lullen. Onze daden hadden consequenties. Dat was duidelijk en je kon je niet verstoppen.
– Wij hadden vrijheid, mislukkingen, succes en verantwoordelijkheid. We hebben moeten leren er mee om te gaan.

Onze generatie heeft veel mensen voortgebracht die problemen kunnen oplossen, innovatief bezig zijn en daarbij risico durven nemen en instaan voor de gevolgen.
Hoor jij ook daar bij? GEFELICITEERD! WIJ WAREN HELDEN! (bron: opgevist uit een nieuwsgroep)

-=- Jong verleerd oud overgedaan -=-

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello