7 juli vertrokken we richting Malgrat de Mar, Playa de Mar, inderdaad een hoog zee gehalte! 😉
De reis er naar toe viel iets tegen, vooral omdat de vermoeidheid van de warmte in Nederland er nog behoorlijk in zat.
Ik heb 2 keer onderweg even gerust, en iets langer dan normaal, maar het doel was daar aankomen, hoe laat was onbelangrijk.

In feite waren we nog te vroeg (13.00) aan, maar konden al wel in het huisje.
Alles leek op het eerst in orde, op de spullen in de keuken na, die moesten alsnog afgewassen, verdere zaken zoals de bedden waren prima in orde!

De tweede dag werd helaas Daniël zijn BillaBong zwembroek gestolen door 3 knapen, ondanks de hulp van de Politie en Quim kregen we het niet voor elkaar om hem terug te krijgen, het was hun Palabro tegen ons woord!

Toen we enigzins gewend waren aan de temperatuur (in Nederland was het ook heet!) gingen we allereerst naar Tossa. We hebben daar veel goede herinneringen, zo gingen we 22 jaar geleden daar ook heen met Pep en Marina (broer van Quim) om wat te eten en te wandelen.
Ik kan het iedereen aanraden die in de buurt van Tossa verblijft er naar toe te gaan, ze hebben nu zelfs voor de Rollator figuren daar een treintje (op wielen) naar boven!


Aansluitend zijn we nog even naar Lloret gegaan, bij el Banys, ook hier waren we al met Pep en Marina geweest, maar nu ontdekt door de toerist, is het niet meer wat het was.In plaats van snorkelen (wat ik 28 jaar geleden deed) springen de macho’s nu van de rotsen, levensgevaarlijk!

Samen hebben we de botanische tuin Murta i Mar in Blanes bezocht.
Een willekeur aan cacte, bomen, en prachtige bloemen.
Linda als tuingek kwam volledig aan haar trekken, en we hebben stiekum een klein stekje meegenomen!


Op nog geen 100 meter van de Camping lag het strand, lekker nog koel water, geen zand maar zeg maar, kleine steentjes, lekker gemakkelijk van je lijf te krijgen, maar wel moeilijk in en uit het water komen, we hadden dan ook beide waterschoenen! Nog dichterbij was het zwembad, met een flinke aanloop in een keer in te springen, nou ja, 50 meter dan, helaas zoals wel vaker was het water niet koel, komt door die koperen ploert hè?


Later hebben we Calella aangedaan, waar we net getuige waren (zie fotos) van een illegale immigrant die het land probeerde binnen te komen, heerlijk daar, na aanraden van Judith (jongste zus van Quim) gaan eten.
Eigenlijk waren alle restaurant bezoeken goed, restaurant op de camping moet de friteusse toch maar op 180 graden gaan zetten, voor de rest was het goed te eten.


Maar van al het (uit) eten was toch het bezoek aan Quim en MD het mooiste, wat had MD er weer een werk van gemaakt, ongelofelijk!
Kijk maar op de fotos, het was echt te veel, maar ontzettend lekker, bedankt voor het heerlijk samenzijn!


Ook Marineland werd aangedaan waar je oa een Dolfijnenshow hebt en voor de kinderen allerlei water activiteiten, glijbanen, gewoon zwemmen, jammer dat de rijen zo lang waren, het was zo warm dat onze vriend hiernaast zijn jas uit had gedaan!


Voor de BBQ bij Quim zijn we ook nog bij Judith langsgeweest in haar nieuwe huis, prachtig gelegen, heel apart (modern) interieur, zij is pas geleden gescheiden, en woont daar nu alleen, ze zag er 20 jaar jonger uit dan ons bij ons vorige treffen, 2 jaar geleden, chapo Judith, ga zo door!
Verdere bezoeken (zoals Barcelona) gingen niet door, enerzijds omdat het toch flink heet was, en anderzijds omdat de kinderen het niet leuk gevonden zouden hebben.
Wat dat aangaat hebben we een uitnodiging van Judith om een keer Barcelona te komen bekijken, we kunnen dan bij haar thuis logeren, wat een schat!
Ik hoop dat we binnen niet al te veel tijd hiervan een keer gebruik kunnen maken.
Al met al een prachtige vakantie zonder tegenslagen, veel beter dan de vorige.
Tot de volgende keer Estols! Het was mooi! Getuige de foto, we moesten flink bijkomen, ook Tommy, die ons heel erg had gemist.

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello