Het bestond al even, en inmiddels zijn er dan ook al meer dan 3200 kinderen aangemeld bij Neuzenroode. Het gaat hier om een initiaf van de CliniClowns.CliniClowns Digitaal via de Webcam
Margaret Maijenburg en Manon Nijland zorgen samen met de 8 virutele clowns: Tini, Blos, Dikkie, Flip, Peer, Moes, Pepe en Waldo dagelijks voor dat de kinderen tussen 16.00 en 20.00 uur zich kunnen vermaken.
Zo kunnen ze kijken naar verhalen, spelletjes doen, chatten met elkaar, contact zoeken meteen Clown, en nog een heleboel meer.
Er zijn dan in ieder geval minimaal 2 Clowns on-line.
Dit heeft er ondermeer ook al toe geleid dat dit jaar Clowns Dikkie en Blos getrouwd zijn!
Stichting CliniClowns zorgt er inmiddels al weer 17 jaar voor dat clowns in de ziekenhuizen op bezoek komen.
Op dit moment heeft men 60 speciaal opgeleide clowns die eens per week in 110 ziekenhuizen en instellingen in Nederland op bezoek gaan bij kinderen met een ziekte en/of handicap.
Maar, omdat veel ziekenhuisopnamen tegenwoordig steeds korter zijn en, veel kinderen langdurig ziek thuis verblijven heeft men Neuzenroode.nl ontwikkeld.
Kinderen die dit alles willen meebeleven, kunnen zich op de site gratis opgeven, en krijgen dan van ClicniClowns een Webcam!
Al met al een prachtig initiatief, maar toch 2 kleine puntjes van kritiek;
De site is wat traag, en de beginpagina komt heel druk over, er staat naar mijn idee iets te veel op, wellicht dat het één met het ander van doen heeft…

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello