Coax zorgt er namens zijn leden voor dat UCP stopt met traffic shaping, er wordt vanaf eind september 2009 dus niet meer geknepen!

Vandaag las ik op meerdere plekken op het WWW het goede nieuws, UPC gaat stoppen met afknijpen (lees: packet-shaping) voor P2P en Usenet!
Ook ik had in mijn onschuld bij het afsluiten van mijn gecombineerde abo gekozen voor ‘meer’ Internet, af en toe wat downloaden, mijn zoons TV via Internet, ja dan moet 60Mbit toch wel voldoende zijn, toch?
Even tussendoor nog had ik gebeld voor een downgrade, maar daar was ik te vroeg mee, je moet eerst 3 maanden lid zijn van de UPC groep, zeg maar.
Leuke bijkomstigheid hier was wel dat als ik een upgrade deed naar 90Mbit, (de telefonie ging automagisch mee omhoog) ik € 20 minder ging betalen, omdat de boel net herzien was, één van de meer oplossende gesprekken met UPC zeg maar 😉
UPC snelheidsbeperkingen weg dankzij COAXLaat ik nu trouwens toevallig vandaag hierover met UPC gebeld hebben, die mij lieten weten bezig te zijn met wat zaken, waarom ze me dit niet gewoon verteld hebben, of het artikel van Coax noemden, is mij een raadsel.
Het komt er in het kort op neer dat Coax namens ons gebruikers (ook ik heb met Coax meerdere zaken uitgewisseld hierover) met UPC heeft overlegt dat het beter moet.
Kabelaar UPC gaat de instellingen van netwerksoftware aanpassen zodat p2p en nieuwsgroepen niet meer afgeknepen worden.
Men begint met testen in Flevoland, en eind septemeber moet alles doorgevoerd zijn.
Mocht ook jij niet de snelheden halen die je denkt te moeten kunnen halen, check op www.Coax.nl de stand van zaken, zij worden exact op de hoogte gehouden omtrent wanneer en waar!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello