Alleen dan gaan we er aan ontkomen, de griepgolf die zoals viroloog Ab Osterhaus van het Erasmus MC binnenkort uit het zuiden binnen zal komen.
Zakdoeken voor de deur, neusspray, paracetamol en ibuproFAN (waarvan ik persoonlijk geen liefhebber ben) inslaan en hamsteren voor het op is mensen!
Niet dat het iets zal helpen, maar het verzacht wel.
Er zijn al tal van meldingen gedaan, alleen is het nog niet voldoende om van een griepepidemie te spreken, laat staan een griepalarm! 😉
In belgië echter is er wel sprake van een epidemie, zoals Marc van Ranst, een belgische viroloog liet weten, en het zal alleen maar toenemen.
Zoals in een interview met het Laatste Nieuws, zegt Van Ranst, "Als we kijken naar het buitenland, mogen we ervan uitgaan dat er dit jaar meer mensen griep krijgen dan de vorige jaren. Zo wordt 2009 weer een normaal griepjaar. In 2007 en 2008 waren er weinig zieken in België."
Donderdag maakt het Nationaal Influenza Centrum cijfers bekend over de omvang van een eventuele griepepidemie, ook kan je bij de grote Griepmeting terecht, waar ik al jaren samen met een heleboel nederlanders mijn gezondheidsgegevens  doorspeel.
Hierdoor kan je zien waar de meeste griepgevallen zijn, en welke buurten je dus moet mijden. 😉
Hè wat zal het lekker rustig worden op de weg de komende tijd, zit ik ook eens onderweg niet te griepen 😉

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello