We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, eerst een dienst opzeggen, om daarna weer een aanbieding te krijgen, soms zelfs van diezelfde leverancier.
Zo overkwam ons dit toen we KPN verlieten, Xs4All, Veronica en ook de Staatsloterij.
We speelden met een straatje 1/5 loten tbv € 30 per maand.
Aangezien we nauwelijks iets wonnen hebben we ook deze dienst in Mei opgezegd.
Dan wordt nog wel een maand, zijnde Juni, geïncasseerd en zou het moeten stoppen.
Hierna werden we nog wel 2 keer door hun promotionele afdeling gebeld, die beide keren wilden weten waarom we besloten hadden weg te gaan, en of we toch niet terug wilden.
Staatsloterij lotgevallenWat dat aangaat wordt beginnen je wel erg gemakkelijk gemaakt, getuige ook dit uittreksel van hun pagina, alles volledig automatisch, maar opzeggen moet officieel per brief!
We hielden voet bij stuk, net als de Staatsloterij die doodleuk ook voor Juli incasseerde!
Tja, dan maar weer bellen, en na veel 5’n en 6’n zag hij inderdaad dat wij een brief hadden gestuurd, en dat zij deze nog niet in ‘behandeling’ hadden genomen, echt wel, we waren al 2 x gebeld!
Dit gesprek vond plaats op 9 juli j.l. en de man was niet in staat om de dag voor de trekking het bedrag te laten storneren.
Dus gelijk daarna maar een wat zwaardere brief opgemaakt, de zaak volledig uitgelegd, met als slotzin dat ik er van uit ging dat de € 30 volledig teruggeboekt zou worden, ongeacht de uitkomst, wij winnen per slot van rekening niets, toch?
Kijk ik vanmiddag op de ING, wat denk je? Ja hoor, gewonnen, € 63,10!
Op zo’n moment vraag je je toch af, of dit nu het lot van het lot is, gerechtigheid, lotgevallen bv, of nog erger?
Dus mensen, hieruit blijkt maar weer, het helpt, dat opzeggen, goed bijhouden wat je waar hebt, opzeggen, en profiteren zou ik zo zeggen!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello