Het einde van het jaar nadert, en dan moeten tartgets gehaald, bonussen uitgedeeld, salarissen verhoogd, en kerstpakketten uitgedeeld. Zo ook bij de Politie natuurlijk, want gegeven is, al wordt dat altijd ontkent, het bonnen boekje moet leeg voor het einde van het jaar. Getuige daarvan zijn bv de Radarwagens, die ik inmiddels iedere dag zie op de A4 of A12.
Maar ook de lokale gendarme zit niet stil, zo is deze maand de 100.000ste bekeuring uitgeschreven voor personen die hun ID kaart niet konden tonen, 9% hiervan zijn jongeren. Nu hoor ik je zeggen, tja, dat was afgesproken en gecommuniceerd, eigen schuld dikke bult (minder in je portomonee).
Maar dan, de ene helft betaald, terwijl ze het er eigenlijk niet mee eens zijn, de andere helft laat het doorschuiven naar het parket, en laat de rechterlijk macht daar nu 80% vooraf van laten seponeren!
Meldpunt Misbruik Identificatieplicht roept alle politieke partijen op om deze wet zo snel mogelijk af te schaffen. Ze eisen dat bij het afsluiten van nieuwe prestatiecontracten met de politie, aanstaande januari, de verplichte boetequota verdwijnen.
Zo werkt deze ‘wet’ juist averechts is gebleken, mensen krijgen juist meer een hekel aan deze opsporingsambtenaren, ze krijgen er geen pepernoot meer bevoegdheid door. Hoe het ook zij, er wordt een stevig beroep gedaan op Jan met de Pet.

InderdaaDZo werden Leander (en Leon zijn vriend) eregisteren aangeklampt door een 19 jarige aspirant Agent, en moesten zich legitimeren. Intiemi weten dat Leander wel eens wat kwijt raakt, dus om niet weer een nieuw ID te moeten kopen (incl boetebedrag) houden we dat hier.
Toen Linda door DaniĆ«l gealarmeerd ter plaatse op de plek van het ‘misdrijf’, en zijn ID wilde tonen liet dit broekie weten daar geen boodschap aan te hebben, ook niet na de uitleg, over het hoe en waarom, zij hinderde hem zelfs in het uitoefenen van zijn functie,
petje af meneer agent, kan je hem gelijk vullen, fijne feestdagen hoor, koop er maar een lekker stuk Hyena van!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello