Afgelopen vrijdag gingen we voor een lang weekend naar het Dierenrijk in Vinkel dat onder Libéma valt, voor de goede orde zaten we dus niet in een dierentuin maar ging het om een vakantiepark .

Vakantiepark Dierenrijk

Het mooie is wel dat als je daar boekt, je ook direct entreebewijzen hebt voor bv SafariPark Beekse Bergen of het Sportium waar je heerlijk kunt zwemmen. Wij kwamen iets te vroeg aan, maar Daniël spande de kroon, want hij was op de A15 aangehouden, tja dat kan je verwachten als je geen middendemper hebt hè? Diezelfde ochtend waren we samen nog naar het postkantoor gegaan om de Toyota op zijn naam te zetten. Om het weekeinde niet volledig te verpesten liet de KLPD’r weten zijn kentekenbewijs in te nemen maar dit niet in hun systeem aan te tekenen, zo kon hij toch door, wat eigenlijk officieel niet mag, leuker kon hij het niet maken, wel aangenamer 😉 Hij moet binnen een maand zorgen dat hij beduidend lager in Db’s uitstoot dan hij nu doet (dik boven de 100!) en dit in Driebergen laten controleren, pas dan krijgt hij zijn papieren terug. Bij aankomst bleek dat we een leuk 6 persoons huisje hadden, met in elk vertrek een TV! De kids waren blij, en dat gaat de rest vanzelf, toch? s’Avonds moesten we nog wel even shoppen in het dorp, want ondergetekende was zijn jas vergeten mee te nemen.

Sint Jan - allesziend oog

Zaterdag hebben we de kids afgezet bij het Sportium, en zijn wij zelf via het Transferium (2 euro per persoon, auto parkeren en vervoer met de bus naar het centrum) het centrum van Den Bosch ingedoken. Het bleef gelukkig droog, en na het vele wandelen op de markt en in en om de Sint Jan (waar we door het ‘allesziende oog’ in de gaten werden gehouden) hebben we ons getrakteerd op een heuse Bosche Bol met koffie. s’Avonds met z’n allen zitten gourmetten op de bakplaat en daarna met een flesje wijn lekker TV zitten kijken. Zondag hebben we direct maar ingepakt, want we gingen eindelijk (lang gekoesterde wens van mij) naar SafariPark Beekse Bergen.

Safaripark Beekse Bergen

Van alle mogelijkheden, met de auto, boot en bus, leek ons de wandeling toch het leukst, en inderdaad bleek dit de juiste keus, vrijwel alle dieren (zeker de katachtigen) van dichtbij kunnen aanschouwen. En dan kan het ook gebeuren dat zo’n katachtige, in dit geval een tijger er een schepje bovenop doet, en met een mooie sure-plàce poseert voor de foto, nee, er is hier echt geen photoshop of wat dan ook aan te pas gekomen! Onderweg terug hebben we van der Valk aangedaan bij Gilze-Rijen, helaas stond het eten wat rap op de tafel. Daarbij was het niet echt heet, en wat te vet, geef mij maar de van der Valk in Nieuwerkerk, mager 6je! Iedereen had het naar zijn zin gehad, ik wat minder helaas, want (mede door de veel te zachte bedden) bleef de verleden week ontstane rugpijn mij parten spelen.

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello