We staan er gekleurd op deze Paasdagen, want zo heeft het bureau Gfk in opdracht van het PVE becijferd, wij nuttigen tijdens dit feest maar liefst 30 miljoen Eieren!
Dit is per inwoner 2 eieren, iets wat we normaal per week eten, verdere statistieken:
            Pasteilen
Per jaar wordt er gemiddeld 183 eieren per persoon verorberd: ong 110 eieren thuis en ongeveer dertig buiten de deur. De rest wordt verwerkt in bv brood, koekjes en ijs.
Maar het kan nog bonter, want dierenwinkel De Rimboe in het centrum van Rotterdam vond het nodig om eendagskuikens als paasactie aan te bieden, iets waar de Dierenbescherming (ondergetekende) fel op tegen zijn.
Natuurlijk vinden kinderen dit leuk, net zo leuk overigens als een klein Konijn, alleen zijn deze dieren niet bedoeld voor het stadse leven.
Dit zal de nodige opvang op de Kinderboerderijen tot gevolg hebben vrees ik, als het al een volgroeide status weet te bereiken, want dan is het niet maar hanteerbaar.
Vorig jaar verkocht deze ‘beste man’ ze ook al, toen nog voor € 1, waarna de Dierenbescherming ze allen opkocht, daartegen, en mogelijk om de winst wat op te voeren kosten ze nu € 5 per stuk.

Het feit dat er zelf mogelijk met de kuikens is gevoetbald doet de eigenaar af met de spreuk, dat je met een Konijn of Duif ook kunt voetballen, bah!
Maar laten we vooral ludiek afsluiten met een kleine prijsvraag: Vul verder in en kleur de plaatjes.
                                               Wat was er eerder, gekleurde Kip of Ei
Fijne paasdagen, ennu, zijn jullie ook zo benieuwd hoe de nieuwe Paus de legendarische woorden “Bedankt voor die Bloemen” gaat uitspreken…..

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello