Het moest dit weekend gebeuren, er was geen ontkomen meer aan, de Ventilator moest gefixed!
Sinds de nieuwe keuken zijn we nl onze knop kwijt waarmee we de centrale afzuiging van het huis op 3 standen konden zetten.
Daar komt nog eens bij dat de lagers van de motor zo goed als versleten waren, en deze dus al weer een behoorlijke tijd (jaren!) niet had gedraaid.
Het vochtgehalte was onhoudbaar in de doucheruimte boven en toilet beneden, Linda is al eens haast van de bril gegleden!
Ze was het zat, en de verleden week bestelde nieuwe motor was al snel binnen, dus was nu de tijd aangebroken, als herinnering stonden de spullen in mijn (PC) kamer opgesteld, voor het geval ik het zou vergeten, de schat!
Het heeft mij zeggen en schrijven bijna 3 uur gekost eer ik de zaak (zoals zij wilde) draaiende had, wat een pokkeding zeg!
Een tot de zoveelste macht aan mogelijkheden, aangezien ik elektrische schema’s nooit heb leren lezen, het is dan ook anders opgelost dan dat ik op het Internet heb gevonden, met dien verstande, dat die van een net iets nieuwer type was.
Maar, ik heb het niet opgegeven, en draaiende gekregen, vraag niet hoe, want als je goed op de vergroting kijkt zie je dat een tandenstokertje één draad vasthoudt, deze heel vreemd uitgevoerde kroonsteen was kaduuk.
Heren, heeft u een dergelijke apparaat op zolder hangen, Bosch type CME 16/2-3-12, vervangen die hap door iets anders, of kijk eens bij VentiShop maar niet zomaar aan beginnen, en vooral mij dit niet laten weten, want ik kom níét helpen….

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello