Gisterenavond was het voor Leander weer het (tijdelijke) afscheid van de Thorbecke College. Wederom had men er een vermakelijk geheel van gemaakt, Jacco Roekhuizen stak het spits af, en blikte terug naar het afgelopen schooljaar waarin alles veel beter was verlopen dan men had durven voorspellen. Hij begon met het nieuws dat Danielle Blok het van hem gaat overnemen, wat helaas inhoud dat Leander volgend jaar een andere mentor en lerares krijgt, want wij hebben de laatste 2 jaren ervaren als een heerlijke samenwerking. Zo stond Daniele bv met raad en daad klaar tijdens het verblijf in CruquiusHoeve, en was zij altijd heel betrokken.
Zoals vorig jaar waren de klassen verdeeld in een aantal ‘doegroepen’, dit jaar was er een natuurploeg, loopploeg, babyploeg en toneelploeg.
De loopploeg, stukken groter dan vorig jaar heeft aan de Fortis marathon meegedaan, en allen de 10km gelopen, en alhoewel men maar 7 weken voor de run was begonnen met trainen, was iedereen nog opvallend fris bij de finish!

De babyploeg kreeg een baby met chips (nee, niet dat eten) die s’ochtends om 09.00 aangezet werd en gedurende de lessen om de nodige aandacht vroegen, een goede leerschool met als achterliggende gedachte om de (aankomende) tienermoeders te doordringen van het feit dat een baby niet alleen een leuk hebbedingetje is.
De toneelploeg had een boek genomen waarin het verhaal van een jongen werd uitgebeeld en verteld die overla gepest werd met zijn te dikke uiterlijk, met hopelijk een duidelijke ondertoon en vingerwijzing naar ons allen, respect voor en naar allen, ongeacht, kleur, samenstelling en komaf.

De natuurploeg met Leander (zat hij verleden jaar ook niet in?) gingen op zoek naar groen en natuur in Rotterdam, het was soms even doorzoeken, maar ze hebben flink wat gevonden, met als topprestatie het signaleren van 13 verschillende soorten libellen op 1 dag!

Na deze sessie trokken we ons allen terug in de klaslokalen, waar Daniele iedereen apart complimenteerde met de behaalde certificaten, waaronder zelfs 2 die hun algemene VCA hadden gehaald.
Ook had iedereen weer de achterkant van een plastic bordje beschreven, waarin hij/zij een positieve opmerking voor een mede klasgenoot op moest schrijven.

Daarna kreeg iedereen ook nog een persoonlijk cadeau, specifiek bedoeld om terug te denken aan de tijd op school, en wat dat voor hen heeft betekent, maar ook om ze te wijzen op iets persoonlijks.
Er was over alles weer goed nagedacht, netjes gedaan weer Throbeckers, alleen, Daniele, in jouw nieuwe functie, ajb volgende keer een raam dat opne kan, het was net als verleden jaar ontzettend zweten! 😉
Nu heeft Leander lekker 9 weken vrij, en gaat hij volgende jaar nog meer stage lopen, als het even kan, hopelijk weer bij Ford op zuid…

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello