Er was zoveel te kiezen dit weekeinde, bij ons viel uiteindelijk de keuze op de Werelhavendagen, omdat we dat al een tijd niet meer bezocht hadden.
We werden tov het Witte Huis (dat je kon bezichtigen tot aan het dak!) begroet door een heuze SteelBand van Mariniers, dit was tevens de 1e keer dat ik een blanke uitvoering zag, maar het swingde als een gek.
Ook de RET had een stand met bussen van toen tot nu, tja men moest vroeger op de รฉรฉn of andere manier toch naar het werk, nietwaar.
De bus die ik als kind vroeger nam stond er bij, en die ik later naar het werk naam ook.
Voor de kleintjes hadden ze deze geinige attractie.


En ja, waar vervoer is, is natuurlijk controle, zoals je hier ziet, de welbekende DAF en de Cheef (chevrolet) waren van de partij, heb deze auto’s gelukkig nooit van binnen bekeken! Op de achtergrond zie je nog net het LichtSchip,ย  geen brandweer maar een zgn varende vuurtoren!
Verderop bij Wijnhaven lagen boten en bootjes van allerlei pluimage, een prachtige verschijning van werken en hobby naast elkaar, met als klap op de vuurpijl het oprooterje, de kleinste boot die wij tegen zijn gekomen!

Even voorbij de Erasmusbrug werden er allerlei demonstraties gegeven, met slepers, blusboten en een helicopter.
Alhoewel al deze hulpboten traag oogden, bleek bij een demonstratie dat ze behoorlijk rap kunnen zijn.
Ook was het een magnifiek gezicht zoals die helicopter over het water raasde.
Eigenlijk hadden we aan de overkant moeten zijn om hem nog dichterbij te zien, maar de herrie was naar mijn idee voldoende!
Naast al deze dieselslurpers had men ook een heuse stoomboot varen, de Pieter Boel de in 1893 gebouwde stoomsleper komt oorspronkelijk uit Duitsland, maar ligt nu in Dordrecht. De bedoeling was dat het Maritiem Museum hem over zou nemen, maar daar wordt nog steeds over gekibbelingd ๐Ÿ˜‰

Even verderop (onder het genot van patat en een kroket) bleek pas waarom het juist daar zo druk was.
De Pride of Rotterdam kwam ‘even langs’ met een sleper voor en achter om ons te laten zien wat er bij komt kijken om deze 250 meter lange schuit te laten keren!

Hierna kregen we ook een demonstratie van loods lozen bovenop het schip, een met uiterste precisie uitgevoerde job. We zijn heerlijk uitgewaaid, en hebben genoten van de vele zaken.
Als toegift heb ik ook nog een redelijk gedetailleerde foto van het achtersteven van het schip met vrijwel alle passagiers er op, dus stond jij daar ook op zaterdag 8/9/2007, geef hier een gil en ik stuur je de foto op!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello