Een ergenis van velen en vaak besproken, ook door mij aan de eettafel.
Het was vanmiddag weer een komen en gaan van fietsers zonder licht.
Nu het inmiddels na vijf uur uur al aardig donker is, is het voortdurend op je hoede zijn op de stadse wegen, en zeker in een stad als Leiden!
Ik heb richting de A4 even geturfd, 8 stuks, en dan rijd ik nog niet eens door het centrum.
Van verleden jaar kan ik me nog een paar bijna gevallen herinneren, die ik pas op het allerlaatste moment zag.
Als je dan claxoneert of met je lichten seint krijg je over het algemeen een vinger terug.
Op één keer na, toen schrok ik dermate dat ik diegene stijf gevloekt heb, wat voor mijn doen apart is, je moet er toch niet aan denken dat je zo’n iemand onder je auto krijgt.
Ach...Het lijken wel duiveltjes, die denken dat ze het eeuwige leven hebben, ik ben dan ook bang dat ik zoals hiernaast het koppie er bij neer moet laten in mijn pogingen de fietswereld te verbeteren. Maar ik heb er wel voor gezorgd dat Leander zijn fiets als een kerstornament opvalt, idd daar heb ik pas iets over geschreven, maar dat valt op, wel te missen!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello