Op 15 januari 2009 was het weer raak, het volgende ‘TomTom slachtoffer’ diende zich aan.
De bosjes in, de modder in, of het ijs op, het is weer bewezen; met navigatie apparatuur heb je veel meer plezier, en je komt op plekken waar andere nooit komen, met de auto!
Of het nu mistig is, nacht, laag hangende zon of misschien de leeftijd, men volgt de navigatie apparatuur tot op de letter en meter op, alsof moeders de vrouw naast hun de bevelen geeft, ala Mrs. Bucket uh Bouquet 😉
Kijk maar eens op PortableGear voor de beste lotgevallen bv tijdens het navigeren!

Alhoewel het in de meeste gevallen er op lijkt dat men te vroeg of laat is, vergeten een heleboel mensen ÊÊn heel belangrijk aspect.
Het gaat hier om een mogelijke vertraging van het signaal dat binnenkomt door de ruit.

Heel veel auto’s (zoals mijn vorige Mercedes) hebben een speciale coating in de ruit, of je hebt voorruit verwarming.
In het laatste geval ontvang je dan bijna niets, en moet je op zoek naar een plek onder de achteruitkijkspiegel, of bv links onderin.
Het kan dan voorkomen dat je apparatuur aangeeft dat je na 10 meter af moet slaan, terwijl je dat al had moeten doen.
Het beste kan je dit controleren aan je snelheid, je rijd dan bv 100 km volgens je teller, en de navigatie geeft dan 90 of iets meer aan, maar in ieder geval minder hard dan je werkelijk rijdt.
Ook in dit geval is het zoeken en hopen dat je een plekje vindt waar je een ‘ongestoord’ signaal ontvangt, en als het je te veel hindert kan je in de meeste gevallen altijd nog een externe antenne aansluiten.
Maar ten allen tijde opletten, en een beetje ‘schipperen’ met de bevelen, oftewel een klein beetje navigatie ongehoorzaam op z’n tijd.
Navigeer ze!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello