Oud-Mathenesse
vesting op de vroege  zaterdag ochtend.
Urenlang moesten bewoners vanaf een afstand toekijken, hoe explosieven op een naburig veldje onschadelijk werden gemaakt.

Deze hadden ze  vlak daarvoor nauwgezet nagekeken in een woning in de Franselaan.


E
ng Ontploffend Ding

De buren werden tot twee keer toe bruut uit hun nachtrust gehaald, de gewraakte woning was om 2.00 uur door een arrestatieteam bezocht, waar 4 mensen werden afgevoerd.
Hierna leek de rust te zijn weergekeerd, maar de politie haalde opnieuw de bewoners uit hun slaap, omdat er explosieven waren gevonden, zij werden zolang opgevangen op het politiebureau.
Het was een drukte van belang, want de Politie, Brandweer, Explosieven Opruimings commando en de Dierenambulance waren allen ter plaatse, de laatste voor het afvoeren van 2 honden en 4 katten van de bewoners.

“Ik besef nog niet helemaal wat er had kunnen gebeuren,” zegt een buurvrouw.
Het explosieve goedje werd op een veldje tot ontploffing gebracht. “De derde klap was het hardst”,zegt een omstander. “Als dat ding binnen was afgegaan, hadden overal de ruiten eruit gelegen”.
                                                                     Das pas een levendige Sculptuur!
Buurtbewoners houden het op geknutsel en denken niet dat ze twee jaar lang in de buurt van een terrorist hebben gewoond.Tja, dat dachten ze van Samir A ook…Een buurman betwijfelt dat het hobbyïsme was. “Daar was het spul te gevaarlijk voor. Anders brengen ze ’t toch niet direct tot ontploffing?” Precies, en nergens ook maar een woord over de mogelijke verdachten, waarheen, waarvoor, waarom…

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello