Sociale netwerken, we worden er momenteel mee doodgegooid.
Vrijwel iedereen zit op Hyves, vele hotmail (MSN) gebruikers zitten al op Windows Live Spaces, inmiddels zijn er ook al velen die Twitteren.
Maar ook Schoolbank en Schoolpagina en de Web-Log en Punt.nl Blog sites doen niet onder voor bovenstaande.
Ook zakelijk laten we ons vinden via bv Facebook en LinkedIn, om ons netwerk maar uit te bouwen.
Maar het zijn vooral de niet zakelijke sociale netwerken die onbedoeld het verkeerde effect kunnen sorteren, zoals ik vandaag las.
Het blijkt nl dat de zgn LoverBoys hun ‘werkterrein’ hebben verlegd van de schoolpleinen naar Internet, zo blijkt uit onderzoek van Politie Rijnmond en Universiteit in Utrecht.
Zij hebben het vooral gemikt op Hyves, CU2 en MySpace.
LoverboyDe ’techniek’ die men gebruikt wordt ook wel ‘hawking’, genoemd eenzelfde werkwijze die pedofielen er op nahouden.
Bij hawking cirkelen de daders als een havik boven hun prooi, om vervolgens op het juiste moment toe te slaan.
Het wordt ze ook heel gemakkelijk gemaakt, want aan de hand van de profielen die zij vinden kunnen ze hun selecties doen, en worden zij niet gestoord door anderen, die de relatie zouden kunnen verstoren.
Wat er daarna met de meisjes gebeurd, is helaas bij menigeen bekend.
Uit het onderzoek is inmiddels ook gebleken dat er bij de loverboys een structuur is ontstaan in de vorm dat er één of meerdere jongens aan de top staan, verder bestaat de groep uit loopjongens, bewakers, chauffeurs en informanten!
Al met al reden voor de Politie Rijnmond om nog actiever het Internet af te speuren en nog meer mensen in te zetten.
Internet en al zijn toepassingen is een mooi gegeven, maar al lang veel te gevaarlijk voor te goed bedoelende en soms ook naïeve gebruikers.
Kijk uit wat je van jezelf prijs- en weggeeft, en aan wie je wat over jezelf laat zien, voor je weet heb je jezelf volledig weggeven.
Herken je jezelf hier in, ga dan direct naar HuiselijkGeweld, of naar StopHuiselijkGeweld, of raadpleeg Beware of Loverboys, of bezoek het Centrum School en Veiligheid, waar men heel veel informatie en links heeft, maar doe in ieder geval iets!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello