We weten het al jaren en jaren, de gloeilamp is slecht voor het millieu, hij vebruikt te veel energie.
Bij de regering, uit hoofde van Minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu, ging pas ook het lampje branden: β€œIk heb me in Brussel hard gemaakt voor een spoedige uitfasering van de gloeilamp. Ik ben zeer tevreden met dit besluit, al had het wat mij betreft nog best een tandje sneller gemogen. Het levert een enorme energiebesparing op. Europa laat hiermee zien dat we onze verantwoordelijkheid nemen”.
Ja hoor mevr Cramer, hebben we, zoals het een goed energie bewuste burger betaamd, vrijwel het hele huis van DURE spaarlampen voorzien, gaat ze nu ‘al’ wat aan doen.
Tenminste, zoals bij iedere ambtelijke verandering moet dit gefaseerd gebeuren, dwz de beest van een 100 watt gloeilamp moet per 1 september 2009 uit de schappen, en de rest op 1 september 2012!
Hallogeen mag nog tot 1 september 2016, dus de energieleveranciers zitten er nog wel even warmpjes bij.
Alleen wordt er geen woord gerept over de vaak verslindende kerstverlichting die mensen tegen kunnen huizen en puien aangooien, en wat met de vele lampjes in de bomen?
Begrijp me niet verkeerd, het kan best gezellig zijn, maar overdaad met de gloeidraad schaadt!

Gelukkig heb ik zo mijn bronnen en heb ik reeds de uitgelekte reportage van, o nee, dat was wat anders, ik bedoel te zeggen, de lamp van na september 2012, en vrijwel overal te koop, de nieuwe millieuvriendelijke peer!

In ieder geval een hint voor hen die op de middelbare school zitten, kies de beveiligingskant, kan je over 4 jaar solliciteren bij de Gloeilamp Politie πŸ˜‰

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello