Normaal gesproken behandel ik hier geen Internet gerelateerde zaken, maar dit is toch wel een aparte.
Ik doe dit mede gezien het feit dat ik een flink aantal mensen heb aanbevolen dit te gebruiken, vandaar.

Even dacht ik dat het Google gebeuren plat lag, maar al snel bleek dat de OpenDNS in de fout is gegaan.
OpenDNSOpenDNS is een Internet Naam Server, die al je ingetiepte Internet zaken omzet naar zeg maar nummers.
Buiten het feit dat het nog steeds de snelste servers zijn die je kunt vinden, zit er ook heel veel veiligheid ingebouwd.
Alleen vanochtend ging dat even fout, op de één of andere manier hebben ze eht voor elkaar gekregen om alle wegen naar Google af te sluiten.
Dit op zichzelf zou zomaar van doen kunnen hebben met het feit dat Google ook wat aanpassingen heeft gedaan, en zoals het zich laat aanzien zijn er wat IP adressen veranderd, die nu (14:13) nog niet zijn aangepast.
Dus neem (vermoedelijk alleen vandaag) even een andere DNS server, en zet vanavond of morgen de 208.67.220.220 en de 208.67.222.222 weer in je DNS op in je TCP/IP instellingen en je kunt weer lekker zoeken!


Zo zie je maar weer, aan iedere (gratis) dienst kleven altijd wel wat nadelen.Ik zal ze hier niet opsommen, daarvoor volstaat een Google zoekopdracht op bovenstaande termen, maar wel valt er één ding op;
OpenDNS vangt namelijk alle Google zoekopdrachten af, hoogstwaarschijnlijk om hier zelf beter van te worden, lees dit stukje maar eens op Webwereld.nl.
Grote kans dat deze ingreep er voor gezorgd heeft dat je Google niet kon bereiken, want ironisch genoeg was Google net op (wat meer) Caffeine overgestapt, zoals te lezen op Tweakers.Net.
Veiligheid ok, maar ik werk niet langer mee aan deze gratis voorziening, alles terug op de lokale DNS!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello