Hoezo, de regering denkt niet mee!
Eergisteren is door de 1e kamer de Wet Bewaarplicht Telecommunicatiegegevens aangenomen.
Wet bewaarplicht Telecommunicatiewet, begin en eindeIk heb dus voor niks, noppes, nada een heuse backup van al mijn Internet en Bel activiteiten gedurende een half jaar!
Even serieus; Big Grandpa is watching you, want alhoewel er 2 dertigers zitting hebben, is de oudste altijd nog 74, en zijn 38 leden de 60 al (lang) gepasseerd, dat is een hele nipte en krappe meerderheid, aangezien ze daar met zijn 75’n bivakeren.
Nu wil ik niet iedereen boven de 60 uitmaken voor dom, maar of zij alle gevolgen en implicaties wel goed overzien hebben omtrent het bewaren, en hopelijk heel zorgvuldig gebruik hiervan?
Of het nu een patiĆ«ntendossier is of internetgebruik, de regering ea willen alles over het gebruik van ons ge(mis)bruikers weten, na de marketing ‘boys’ dus nu ook onze regeerders, maar ach die kunnen weer terugvallen op europeesche afspraken.
Wat dan aangaat weet ik nog wel wat zaken die ook europees gelijk getrokken kunnen worden, zoals onze buurlanden zo goed geregeld hebben.
Alle informatie moest in 1e instantie een jaar bewaard worden, maar direct de dag er na bleek dat Hisrch Balin dit heeft verkort naar 6 maanden, zoals je hier kunt nalezen, pas op, het is droge kots, uh sorry kost!
Het betreft hier je e-mail, internet en belgedrag, dus ook deze weblog zal wel bewaard worden.
Nu heb ik niet echt iets te verbergen, maar ik vrees steeds meer met grote vrezen, en ga mij binnenkort absoluut nog meer op SSL(V2) en andere versleutelingen werpen, want zij wierpen de 1e digitale steen!
Mocht je dit interesseren, lees het eens door, maar bedenk daar waar je SSL technieken kunt gebruiken dat deze je processor redelijk extra zal belasten, en alhoewel V2 nog getest wordt in client software, niet alle providers blij zijn met deze keuze, en je juist ‘apart’ kunnen behandelen.
Het weer was al grimmig, maar digitaal onweert het behoorlijk, nu maar hopen dat er bij niemand de bliksempolitie inslaat!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello