Grateloos!Het openbaar vervoer in Rotterdam zal op 7 en 8 oktober 2006 gratis zijn. Hè hè, ze hebben het door daar, met dit soort acties krijg je veel meer gedaan dan de zaak plat gooien!
De RET probeert zo de druk op het vastgelopen CAO-overleg verder op te voeren. Zo lieten de vakbonden gisteren weten. "Mocht de directie hier niet mee akkoord gaan, dan denken we aan meer traditionele acties zoals een staking," liet een woordvoerder van de bonden gisteren weten.
Ook liet men weten dat een hervatting van de onderhandelingen alleszins mogelijk is, vermits de directie van de RET de inkomens garantie ook aan de orde wil stellen. Het personeel wil dat het bedrijf het loon tot aan hun pensioen blijft aanvullen. Pedro Peters (RET-directeur) liet eerder al weten dat hij die garantie niet kan geven. Ook gaf hij aan geen acties meer te tolereren en bij een eventuele nieuwe staking naar de rechter te stappen.  Een dag actie voeren, op welke manier dan ook, kost de RET nl € 500.000, Peters wil wel weer gaan overleggen.
De voortgaande ruzie bij de RET gaat onder meer over een werk- en inkomensgarantie voor de 2600 medewerkers. Het personeel wacht al maanden op een nieuwe CAO.

Ik heb het al eens eerder geroepen, alles terug naar de staat, krachtige rekensom, en íedereen een klein bedrag per maand laten dokken, gratis die hap, en allemaal vrijwilligers op die stalen rossen!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello