Afgelopen weekeinde zijn we sinds lange tijd gelukkig weer bij John en Hannie in Menaldum langs geweest. En wat hebben we weer gelachen!
Zaterdag middag kwamen we aan en begon al goed, Leander haalde zijn spullen van de achterbank en pardoes viel de glazen bowl met bloemstuk voor Hannie om, een plas op de achterbank, Leander kreeg dan wel de schuld, maar hij en ik wisten niet dat er water in zat, zeker niet zo veel!
Daarna hebben we onder het genot van koffie met een broodje de allereerste nieuwsfeiten uitgewisseld, maar als spoedig bleek, dat we dat niet in 1 dag gingen redden.
Ook maakten voor het eerst kennis met Spikey een pracht van een Sheltie, wat een lieve levenslustige hond zeg, prachtig zoals hij onvermoeibaar met ons speelde!
Het was ook toen dat Linda voor de 2e keer morste omdat ze vergat haar koffie in haar mond te gieten, gespannen als zij was toen ze vernam dat we s’middags naar de intocht van Sinterklaas gingen.
In Harlingen aangekomen hebben we best lang op Sinterklaas III moeten wachten, en dat terwijl hij zonder paard, maar wel met de helikopter was, ook de Kapster hulppiet hebben we nog een hart onder de riem gestoken.
Het was tijdens die ontmoeting dat John zijn eerste belangrijke hand kreeg, omdat Sinterklaas dacht dat John hem een eikel noemde, terwijl hij toch echt over Idols had!
In het kielzog van Sinterklaas kwam ook de burgervader van Harlingen nog langs een praatje maken met John, waarop John zijn 2e belangrijke hand kreeg!
Nadat de kudde pieten ook voorbij waren gingen we nog wat winkelen en daarna koffie en bier drinken, en hier liet Linda voor de 3e en laatste keer haar ‘Schone Schijn ;)’ varen door de helft van haar koffie over de tafel en haar schoen te gooien, duidelijk nog onder de indruk van de ZakPiet die haar zak met spekjes afpakte toen zij die zich toe eigende omdat ze die liever had dan pepernoten.
s’Avonds heerlijk aan de soep en broodjes hebben we van 19.00 tot aan 01.30 heerlijk zitten babbelen over het wel en wee van ons en de kinderen, jammer wel dat daardoor de Canasta partij niet is doorgegaan, want dit zijn de enige dagen dat ik Linda over kan halen een spel te spelen!
Zondagochtend heerlijk ontbeten en s’middags eerst naar de Aqua Zoo onder de rook van Leeuwarden.
De reis er naar toe en daarna hebben we nog even op de rondweg van Leeuwarden rondgereden, down memory lane ahw, naja, vwb de zaken die ik nog herkende, er was weinig meer over van het Leeuwarden dat ik nog uit mijn vroege jeugd herinner, helaas.
Eenmaal in de Zoo regende het nog een beetje in het begin, maar dat hield gelukkig vlot op.
Hier heeft John zijn 3e hand gehad, en wel van een Wolaap, het was een weekeinde van ontmoetingen voor hem.
Tijdens dit bezoek in de Zoo was de mooiste voorstelling toch die van Hannie die herhaaldelijk een show weg af met het ophalen van haar maillot, die steeds maar afzakte.
Ook hier gingen we onder het genot van een kop koffie (die Linda in zijn geheel nuttigde!) richting Angelien (hun dochter) die nu alleen woont in een pitoresk maar heel lief huisje in Berlikum.

Inmiddels woont ze daar al weer even, en gaat binnenkort naar haar vriend in Turkije, en als alles goed gaat komt hij mee terug!

We sloten de dag af met een heerlijk maal met als piece de resistance vanille roomijs met (veel) slagroom en warme kersen, door Chef John bereid, dank jullie allen voor een heerlijk weekend en tot het voorjaar in Rotjeknor!
Trouwens, gezien al deze taferelen heb ik mezelf maar een beetje op de vlakte gehouden!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello