Gisteren maar weer eens gek gedaan, coupon uit de onlangs aangeschafte Rotterdampas gids gerukt, en met Linda er op uit, naar de Kinderdijk!
We moesten ons een half uur voor vertrek melden bij het Partyschip Nehalenniade bij de Boompjes, en raakten daar al snel in gesprek met 2 dames, uut Gruningen.
Zij waren vriendinnen, en de één had de ander verrast met een dagje Rotterdam, achteraf gezien, een heel leuk stel!
Eigenlijk vond ik de tocht er naar toe leuker dan de bezichtiging van de Molens,  enerzijds omdat we eenmaal ter plaatse, maar een uurtje hadden, en anderzijds omdat het best lekker (dialect achtig) lullen was met die dames.
We zijn veel te weten gekomen van hen, en zij heel veel van Rotterdam en zijn geschiedenis, vooral door Linda, want ik moest de trip natuurlijk vastleggen op den gevoelige plaat.

De Hef, de Zwaan (Erasmusbrug) en Willemsbrug bij elkaar

Dit leverde onder meer dit plaatje op, de Hef, Erasmus en de Willemsbrug op 1 plaatje verenigd!
Veelal inmiddels vergane glorie kwamen we tegen, zoals de Verolme werven, het bedrijf (let op, ouden spellink) Fijenoord, de Watertoren in Krimpen aan de Lek watertoren de Esch, het (omgebouwd tot restaurant) Zalmhuis, en de IJsselwerf.
Helaas daartussen ook heel veel (te moderne) nieuwbouw, het ene na het andere (veel te dure) flatgebouw wordt er uit de grond gestampt.
Gelukkig ook veel oude vrijstaande woningen, sommige wat scheef helaas, maar al met al een prachtgezicht, nu eens vanaf het water, en voor het eerst deze kant van de Maas uit.

Kinderdijk was best wel weer leuk om te zien, maar als je er 1 hebt gezien…
Wel hebben we leuke zaden overgehouden van een aantal planten, dit geeft weer wat (gratis) variatie voor de zomertuin van 2011!
Op naar het volgende dagje uit van de RotterdamPas…..

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello