Vanmiddag was voor mij de laatste dag dat ik het huis bezocht waar ik heel veel goede herinneringen aan heb, het was leeg, kil, stil….ook zijn we nog even over WC de Binnenban gelopen, en ons verbaasd over de vele vernieuwingen….

In 1977 verhuisden we naar Hoogvliet, want vrijwel de gehele familie van mijn vaders kant, incl zijn vader en moeder woonden daar al.
Ik ben via de Canteclaer en de Albert Einstein daar opgegroeid in een heerlijk milieu, waar ik op mijn 18e plotsklaps zonder moeder verder moest, maar vlak daarna met mijn huidige vrouw Linda verder ging.
Het was toen behoorlijk vol in Hoogvliet en Zalmplaat, met ons allen erbij, maar zo snel als de familie Hogendoorn kwam zijn zij als eersten richting Zevenkamp vertrokken, gevolgd door ons richting Zwijndrecht, waar mijn vader een nieuwe liefde had.
Niet veel later ging ook ik richting Zevenkamp, waar we (toen Linda bij me introk) haar vader en moeder alleen achter lieten.
Menig feest hebben we daar gevierd, dammen, kaarten of wat dan ook met Oma Molen, Ruud die stiekem de gesprekken van ons op tapes opnam.
Het traditionele konijn met de kerst, met lekkere rode wijn er bij, het was altijd feest, en gezellig.

Maar nu ook zij weg zijn, is het stil, héél stil in Hoogvliet-Zalmplaat.

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello