Afgelopen weekend hebben Linda en ik op de valreep dan toch nog een soort van vakantie mogen opsnuiven.
Linda had via een aanbieding op het Web haar oog laten vallen op het Postiljon Amersfoort, direct gelegen aan Strand Nulde.
Strand Nulde Panorama
Vrijdagmiddag aangekomen was het stralend weer en hebben we na het dumpen van de bagage in de kamer (bovenstaand plaatje was ons uitzicht!) herinneringen opgehaald in het aangrenzende Putten, waar we in de vorige eeuw nog waren geweest met de kinderen.
s-Avonds, lekker buiten, een 3 gangendiner genuttigd dat onderdeel was van de aanbieding, en alhoewel (natuurlijk altijd) minder dan de reguliere porties, was het lekker en voldoende.
De volgende dag, met wederom stralend weer, ging de reis naar Spakenburg, waar toevallig ook markt was.
En omdat er naar ons oordeel wel heel weinig mensen in klederdracht liepen hebben we ons in het Visserij en Klederdrachtenmuseum door 3 (over)enthousiaste oudere dames laten voorlichten over vroeger.
Aansluitend zijn we naar Harderwijk gegaan om wat te eten, onbeperkt mosselen en een heerlijk gevarieerde visschotel bij restaurant ‘t Rookerijtje genuttigd.
Het begon die avond een klein beetje te spetteren, maar dankzij de grote paraplu’s daar en de heerlijke temperatuur, was het goed toeven!
Strand Nulde Panorama
Op zondag hebben we de Apenheul aangedaan, waarvan ons laatste bezoek ook in de vorige eeuw lag.
Man wat is het daar veranderd, zeg maar, de laatste 5 à 6 jaar, haast onherkenbaar, maar wel heel mooi geworden.
Natuurlijk moesten we hier in het begin, en aan het eind even bij de Doodshoofdaapjes langs, prachtig, zoals die langs op en over je heen schieten, je wordt er gewoon rustig van.
Ook Linda werd even bezocht, maar zoals je op het album (klik op de gorilla plaatje) kunt zien werd zij haast gewurgd, moet haast wel de lekkere conditioner zijn geweest!
Ook de laatste dag (maandag) hebben we samen heerlijk lang zitten ontbijten, croissantje, eitje, roereitje, fruit, jus, koffie etc etc, opdat je (lees ik) in de middag totaal nog geen trek had!
Garderen Zand Sculpturen 2010
De laatste dag zijn we naar Garderen gegaan alwaar men de ZandSculpturen 2010 tentoonstelling ondergebracht had, prachtig staaltje geduld en preciesie, klik op de afbeelding voor een volledig overzicht.
Aansluitend zijn we nog even wezen wandelen en shoppen in Harderwijk, waarna we redelijk voldaan huiswaarts gingen!
Het was (door omstandigheden) kort, maar toch heerlijk toeven in het Veluwse!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello