Net terug van vakantie hoorde ik gisterenavond Linda roepen (terwijl Leander binnen kwam) "Zet je PC maar uit, we moeten weg".
Direct schoot het door me heen; hij is met zijn fiets gevallen en gewond, oftewel een ritje ziekenhuis, maar nee, hij was heel, maar ook zonder fiets!
Wat bleek, tijdens het rondhangen in het Wollefoppenpark waren er 2 knapen (van nb 10 en 12!) uit (naar later pas bleek) Schollevaar, waarvan de jongste de fiets van Leander in de sloot had gegooid!
Eenmaal lopend thuis gekomen deed hij zijn verhaal en zijn we met tuingereedschap die kant op gegaan.
Al spoedig bleek dat dit gereedschap niet bestand was tegen de zware fietsen, want er bleken er meer te liggen!
Wederom naar huis hebben we muurhaken bevestigd aan 2 touwen en zijn Linda en ik een tijdje aan het dreggen gegaan.
Eerst haalden we een veel oudere fiets naar boven, en uiteindelijk na anderhalf uur tobben hadden we de fiets te pakken.
Het bleek al snel dat de fiets niet meer te berijden was, maar gelukkig hebben we hem achterin in de auto kunnen gooien.
Toevallig reed onze motormuis en steun en toeverlaat agent Robert Vunderink langs, en die heb ik op de hoogte gebracht van het verhaal.
Maar goed, we hopen dat als wij de ouder(s) te spreken krijgen (via via, want we weten niet waar die knullen wonen) zij het met ons eens zullen zijn dat dit gewoon via hun WA vergoed moet worden.
Vanochtend bij Roerade (waar ik de fiets maar gelijk neergezet heb) bleek ook al tijdens het gezellige (waar ben jij geweest vakantie) gesprek met de directeur daar, (ze kennen ons daar instussen wel) dat de fiets total-loss is.
Want het water zit natuurlijk in alle hoeken en gaten, en zal er vroeg of laat uiteindelijk voor zorgen dat dingen vast komen te zitten, of kapot gaan.
Hij zou zijn medewerking verlenen in het geheel, en uitkijken voor een goede leuke 2e hands.
Resumerend kunnen we alleen maar (weer) vaststellen dat het geheel de verkeerde kant uit gaat met de jeugd.
Gelukkig hebben we ook een getuige, die het verhaal intussen heeft bevestigd.
En nu maar hopen dat deze middag alles goed gaat, en we te maken gaan krijgen met ouders als ons zelf, die de verantwoording nemen voor de daden van hun soms hele lastige kinderen….


Intussen heeft Linda al contact gehad met hun moeder, die zeer verbaasd was, maar direct aangaf alles te regelen, dus morgen gelijk maar weer een nieuwe fiets uitzoeken, en mijn verpeste schoenen vergoed, gelukkig ze zijn er nog, alles toch weer opgelost!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello