Klimop verwijderd van zijmuur

We waren er verleden weekeinde al aan begonnen, het jaarlijkse ontvellen van het huis, oftewel het afstropen van de cocon van een klimop op de zijmuur.
Ieder jaar weer blijkt wat voor een onplant het hier betreft, en ook ieder jaar gaan er velen de ‘fout’ in door zo lekkere snelgroeier bij hun nieuwe huis te zetten.
Het duurde bij ons ook niet lang voor de zucht van, hรจ lekker begroeid, geen inkijk of andere ongemakken, maar weldra slaat dit om in, gatver weer die trap op, knippen, trekken en vooral niesen!
Nu scoor ik niet hoog op de ladder als ik er op sta, mar vandaag viel de hoogtevrees zowaar mee, geen kramp in de kuiten van het overdreven compenseren, en dus ging het lekker vlot, 10.30 begonnen, 13.30 klaar!

Alice verwijderd de Klimop

Wel ligt de zijtuin nu volledig vol met de restanten, dus mocht er iemand nog wat willen, kom maar halen ๐Ÿ˜‰
Dat dit sort zaken anderen ook weer aanzet tot onderhoud elders zie we bij buuf Alice, die Thea zou helpen met hun klimop, die op haar beurt ook weer in de tuin ging knippen.
Het was me een herrie zeg met al die kletterende tangen, sorry nog buurt ๐Ÿ˜‰
Gelukkig hebben we het voor dit jaar weer gehad met (groot) onderhoud binnen en buiten, nu alleen nog even ‘doorwerken’ naar de vakantie!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello