Borsten en billen worden bedreigd in de Metro, zo blijkt uit verhalen van Marlène, Elfie en Soraya. Marlène, 53 jaar uit Suriname hoeft niet lang na te denken over deze zaken in het openbaar vervoer.
                    Donkere zaken bij de Metro
Twee jaar geleden werd zij in een bijna leeg metrostel in een van haar borsten geknepen.Maar bang is ze geenszins.
Onlangs nog werd een (rand)figuur van 24 jaar uit Rotterdam aangehouden, omdat hij minimaal 4 aanrandingen op zijn conto zou hebben, allen in de Metro!
,,Het gebeurde ’s avonds laat, na mijn avonddienst’’, vertelt Marlène, terwijl ze op de metro naar Spijkenisse wacht. ,,Die drie jongens in het metrostel…het voelde al niet helemaal goed, dus ik ben bij de deur blijven staan.’’ Bij station Hoogvliet gingen de jongens naar buiten. In het voorbijgaan kneep een van hen haar in de borst. ,,Gelukkig heb ik hem nog een trap na kunnen geven.’’
Het was voor de Surinaamse een van de redenen om met avonddiensten te  stoppen. ,,Maar ik ben niet bang hoor’’, verzekert ze. ,,Want dat merken ze meteen.

De 41 jarige Capelse Elfie Koenz hanteert een zelfde soort tactiek. „Ik ben niet zo groot, maar ik heb wel een grote mond’’ Ze laat zich dus niet gek maken.

        Vuile Vieze Vunzige Varkens

Wel stelt ze dat er veel ’gefrustreerde figuren’ in de metro rondlopen. Een van die types kneep haar pas op de roltrap van een metrostation in de billen.
 Zover is het bij Soraya Heppener (18) uit Leidschendam gelukkig nooit gekomen.
Wel vindt ze dat velen kijken alsof ze ze met de ogen uit willen kleden, vooral in de wat minder bezette coupés.

Op een station staan twee Pabo-studenten te wachten. De jonge vrouwen hebben wel eens hulp gekregen van mannelijke medereizigers in hachelijke situaties. „Die boden aan om mee te lopen. Dat is fijn, maar je moet goed opletten dat je niet van de regen in de drup belandt.’’

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello