Afgelopen donderdag op vrijdag werd ik om 01:00 in mijn slaap gestoord door wat in eerste instantie het meest leek op iemand die buiten met hout in de weer was.
Toen ik redelijk bij mijn positieven was, bleek dat Linda al in Leanders kamer was.
Hij was uit bed gevallen en lag te stuipen, hij had helaas weer een epileptische aanval, de arme sloeber was ook nog eens met zijn neus op een poot van de bureaustoel gevallen, en had daardoor ook nog een bloedneus.
Zo goed en kwaad als het ging hebben Linda en ik hem na een relatief rustige aanval van 5 min weer in zijn bed kunnen hijsen, waar hij direct weer in slaap viel.
Buiten 3 knokkels die hij tegen de muur had geschaafd had hij zich gelukkig verder niet bezeerd, en kwam hij er relatief goed vanaf.
Zoals te doen gebruikelijk ga je dan wakend slapen, we waren dan ook best wel een beetje gebroken.
Vrijdagochtend stond hij zoals te doen gebruikelijk op om naar school te gaan, zich van het voorval weer niets herinnerend.
Toen ik het hem ging vertellen was zijn antwoord, "Shit, nee hè", duidelijk teleurgesteld, want hij was al vele maanden aanvalsvrij, en is hij weer lekker naar bed gegaan om bij te slapen en het hoofd wat rust te gunnen.
Leander heeft de laatste weken dan ook veel te veel hooi op zijn vork genomen, 3 dagen stage in de schadeherstel, en 4 à 5 avonden in de week van soms 17.00 tm 23.00 bij de lokale AH vakken vullen.
Daar bovenop nog eens de spanning over wanneer Gears of War II binnen zou komen voor zijn Xbox360, en alle stress ingredienten bleken aanwezig voor een aanval.
Goddank voor hem en ons komt zo’n aanval over het algemeen voor als hij in rust is, veelal in bed, zo blijven de risico’s beperkt.
Want probeer zo’n puber maar eens te zeggen dat hij de zaterdagavond erna niet naar het feest van zijn vriend mag dat om 23.30 begint, en rond 03.00 eindigd, nee, we hebben niet best geslapen dit weekeinde, Leander daarentegen gelukkig wel.
Binnenkort horen we als het goed is van de Neuroloog wat te doen, en nu maar hopen da hij niet weer aan de medicijnen moet….

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello