Inmiddels is het al weer meer dan een week geleden dat mijn Löwe Aventos 3981 ZW (sorry voor deze link, bij Loewe zelf was al niets meer terug te vinden over deze TV), onder invloed van Internet verbasterd tot Loewe, zei, "Doe het zelf maar"!
Maar ik ben niet alleen kritisch op de diacrieten, maar ook op de kwaliteit van een naar mijn stellige mening normaal boven normaal scorend merk, Löwe staat niet voor niks voor Leeuw!

Wel heb ik direct via Google een TV reparateur gezocht, en laat nu de 2e niet commercieële link Dhr. E. Boezaart uit Capelle ad IJssel zijn, mooi naast de deur, zo leek het.
Gebeld en uitgelegd hoe en wat, volgende dag zou hij langs komen, voorrijkosten € 20 en als ik hem liet maken werd dit in mindering gebracht op de totale som.
De volgende dag kwam hij inderdaad langs, en toen ik herhaalde wat ik hem al door de telefoon had gezegd, zei hij, "Ja, inderdaad, bekend probleem bij dit type, het is de hoofdvoeding, daar hebben ze een kit voor die ik zo in België kan bestellen","€ 170 ex en hij doet het weer".
Huh? Hij heeft de TV zelfs niet bekeken, laat staan open gemaakt, dus dit had hij me ook via de telefoon kunnen vertellen!
En toen vertrouwde ik het niet meer, en wilde ik € 20 aftikken, maar volgens hem was het toch echt € 25?
Al met al een rare gang van zaken, dus mensen, vertrouw niet in alle gevallen te veel op de positie die iemand heeft binnen het Google imperium, u bent gewaarschuwd!

Het lijkt nog maar eergisteren dat ik de TV gekocht heb, ik was toen ook zeer enthousiast over de TV, zijn mogelijheden en scherpte, hij leek dan ook perfect.
En dat tijdsgevoel bleek juist, want het is maar iets meer dan 4 jaar geleden, zoals je in dit artikel kunt zien, dat ik deze TV aanschafte.
Hij/ik had ook wat moeite met de nieuwere generatie spelers, die ik ondanks (na)vragen bij de lokale dealer en fabrikant Loewe in België niet fatsoenlijk aangesloten kreeg.
Het lukte alleen maar op de bekende gele analoge manier, wel zonde van zo'n Panasonic SC-BT200 Blueray.
Maar goed, de techniek gaat rap, en soms niet bij te benen door de vele apparatuur, vandaar dat ik deze laatste week dubbel op mijn hoede was.
In een notendop heb ik me op Internet scheel zitten zoeken naar de juiste LCD TV, want dat was wel het budget.
Even was het schipperen en meten of het 37" (94cm) of 40" (102cm) moest worden, maar tov de Löwe 32" (81cm) zou het alleszins beter worden.
Tijdens dit hele zoekproces waren in ons hoofd zelfs de deurtjes al uit de (nog steeds mooie) kast gehaald om evt meer inches te kunnen plaatsen.
Achteraf bleek 37" toch het mooiste, en zou 40" te bombastisch zijn geweest, gelukkig hebben we dus niet de kast hoeven slopen! 😉
Eigenlijk waren we verkeerd gereden, toen we ook even bij Correct op de Ceintuurbaan gingen kijken, want de TV's staan eigenlijk in het filiaal op de Bergweg.
Maar in de koopjeskelder stonden de 'oude' modellen volgens een werknemer daar.
Echt niet! Al deze modellen waren gewoon van begin 2010, maar aangezien het snel gaat met de ontwikkeling kwam er al weer een nieuwere serie.
Daardoor bleek ook ineens een LED TV (normaal een stuk duurder dan LCD) een optie, voor maar € 150 meer tov van eenzelfde Samsung met LCD en meer mogelijkheden, de koop was snel gedaan.
En ik moet zeggen, eigenlijk meer met Linda's woorden, hij komt binnen als hij aan gaat.
Tel daar nog eens bij het feit dat we (nog) geen HDTV van UPC hebben, en nog geen BlueRay film hebben gezien.
Ik ben dus erg benieuwd hoe het beeld is als ik de 1080P mogelijkheden hebben gezien.
Voorlopig ben ik ook nog wel even zoet met wat deze Samsung UE37C6000 allemaal kan, zo heeft deze gigant bijv: 4 x HDMI, 2 x USB, 1 x Scart, 1 x DLNA (netwerk) en nog meer.
Zo kan ik nu bijv zaken van USB en mijn PC afspelen op de TV, de mogelijkheden zijn legio, maar goed nu eerst maar eens genieten van het beeld.

Dat is wel nodig ook, want tot op de dag van vandaag heeft de Customer Care afdeling van Loewe niet gereageerd op 2 berichten, ze laten de leeuw wel erg in z'n hempie staan zo!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello