Gisteren kwam ik toevallig een item tegen over Leerdam, want op 8 oktober j.l. hebben zij de titel ‘beste binnenstand 2009’ binnengesleept.
Na wat zoeken bleek dat er op het eerste oog leuke (culturele) bezienswaardigheiden waren, te weten, “het Hofje van Aerden”, daarna zouden we naar AquaZoo gaan.

De gedachte en geschiedenis van dit hofje kan je hier lezen, we hebben goede uitleg gehad van de gids, maar het was soberder dan we het ons hadden voorgesteld.
Helaas bleek de AquaZoo gesloten, en bij nadere inspectie op het Internet, blijkt dat je alleen op afspraak langs kunt komen, alles behalve uitnodigend en welkom, vandaar de wat diepere link.
Het uitzicht langs de Linge, Nederlands langste rivier, was prachtig en rustgevend, maar dat hadden we ook elders kunnen zien.
Daar komt dan nog bij dat het Glasmuseum ook dicht was, pas in 2010 weer open, dit had ik gelukkig wel op de eigen site gelezen.
Al met al, ook nadat ik het juryrapport heb doorgelezen zie ik geen reden voor deze titel, naar mijn stellige overtuiging kan het richting toerist behoorlijk beter!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello