Vandaag was wederom een heerlijke dag, zo’n dag waar je letterlijk je tuin ziet bloeien en groeien.

De ene na de andere staak/scheut en knop ontstaat in de tuin, de boel staat werkelijk op barsten wat dat aangaat.
De winter heeft ook huisgehouden bij onze klimmers, die bij nader inzien maar tot -9 bestand waren.
Echter, volgens onze goede kennis de boomdokter (nee, geen fluisteraar, zie eerdere melding) zit er nog leven in, en inderdaad zagen we vandaag kleine knopjes!
Naast dit alles is het ook een gaan en komen van onze gevlederde vrinden, iedere ochtend en middag de meeste prachtige live optredens van deze kleine rakkers.
Maar ook op de grond ziet het er goed uit, het ene na het andere (krikkende) o-mijn-god beestje, hier en daar de eerste verkennende mier, en kleine veldmuizen!
We weten al veel langer dat we één of meerdere egels en muizen hebben, en dat is prima, totaal geen overlast van deze beestjes.
Maar daar was Tommy het vanmiddag weer eens niet mee eens, de donder 😉
Gelukkig nam Tommy het kleinood alleen in zijn mond, zoals een leeuwin dit met haar welpen doet, en ging er daarna mee spelen, dus Tommy binnen gezet, en geprobeerd de muis te vangen om hem op zijn eigen stekkie neer te zetten.
Op een gegeven moment was de muis onvindbaar en mocht Tommy weer terug in de tuin, afijn, die ging als een hasjhond het spoor volgen, en had hem direct weer te pakken.
Ook dit keer zonder kleerscheuren gelukkig, dit werd onze Maureen te veel, en zij zat/hing dan ook iets langer dan comfortabel voor haar is op het voetenbankje!
Hilarisch volgens Linda, die hierna maar de muis buiten de tuin heeft losgelaten, opdat het nog een kans maakt, wetende dat er meer katten buiten lopen dan bij ons in de tuin…
Heb voor de duidelijkheid een grote M onder de muis geplaatst, anders is het zo zoeken, en een macro (jawel, zo klein was hij) opname ernaast gezet, opdat jullie kunnen waarnemen dat het ook echt om een muis ging.
Tommy had enorme honger na dit alles…

O ja, het is intussen gelukkig ook wat rustiger, want het Ekster paar (spuug) heeft besloten toch maar niet in onze tuin/boom te gaan nestelen en onschuldige kleine mussen/vinken en ander gebroed lastig te vallen, hoe zou dat nou komen?


Helaas vanochtend zat/lag de muis nog op de plek waar ik hem/haar terug had gezet, door de shock of mogelijk intern letsel heeft hij/zij het niet gehaald.
Het zag er droef uit zo’n klein hoopje muis…

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello