Gisteren vernam ik dat Märklin faillisement heeft aangevraagd, ze zouden meer dan € 50 miljoen in het rood staan.
Märklin treinstelWeer een voetstuk minder.
Ik zie mezelf nog als klein kind op de tafel met mijn 2 locomotieven, vele wagonnen, seinpaaltjes en huisjes spelen, zelfs mijn zus deed soms mee, ja dat had je toen nog 😉
Marklin railsJe had net als de 2 stromingen soul en rock/blues, toen ook 2 soorten treinen, je had of Märklin of Fleischmann, Minitrix kwam pas veel later.
Ik heb vele uurtjes gespendeerd aan het plakken van huisjes, formeren van banen etc.
Er zijn nu zelfs stemmen die oproepen tot het maken van een Wii variant om met de Märklin zaken te kunnen blijven spelen, het moet toch niet gekker worden hè..
Het digitale tijdperk slaat door, dit soort dingen mogen niet op deze manier vervangen, moeten bewaard, maar wie heeft er zoveel poen voor over?
Alhoewel deze hobby zou dan veel minder geld kosten, want als je even niet uitkeek en je ging op de railsstuk staan, was de boel gelijk plat, en had je er nagenoeg niets meer aan.
Ironisch genoeg hadden ze wel al een catalogus voor 2009 uitgebracht, recessie of niet, ik vrees dat de prijzen van deze spullen hierdoor wel een vlucht zullen nemen.
Al wat jaartjes terug hebben wij meen ik een kapotte set weggegooid, dus mensen, als u nog wat Märklin heeft staan, ik houd me aanbevolen!
Want, jeugdherinneringen die een deuk oplopen zijn nooit leuk…

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello