Een tijdje geleden had Bas mij uitgenodigd om mee te gaan vissen, ze doen dit ieder jaar met de familie, en nu dus ook met het aangetrouwde spul, zoals ik.
DobberIk moest vrijwel alles opnieuw aanschaffen, omdat mijn zoons dit in de (vele) voorgaande jaren hadden ‘geleend’.
Dobbers, sjilk, haken, en zelfs een nieuwe spies op mijn oude carbon hengel van ongeveer 35 jaar oud.
Door een samenloop van vergeten, gesloten winkel op donderdag etc moest ik vrijdag tussen de buien door alle tuigjes maken, en dan zie je toch dat je wat roestig bent, maar na de 1e twee tuigjes zat de gang er al weer in.
Zaterdagochtend om 7.15 vertrokken richting Alphen, en rond 09.00 uur lagen we met 3 roeiboten in de Nieuwkoopse Plas.
Na wat uitdiepen kon de show beginnen, Bas liep als snel uit, maar het waren helaas allemaal vissen die uit Madurodam waren ontsnapt, ver onder de maat.
Bij mij begon het ook snel te lopen, en toen ik Bas net voorbij was, sloeg de boel om, hij had een brasem aan de lijn, wat later ook bleek de enige van de dag te zijn.
Bas met BrasemHelaas was het daarna weer overmaatse stekelbaarzen tijd, en heeft Bas uiteindelijk nog 2 leuke ruisvoorns er uit weten te slepen.
Ikzelf had de variatiebeker, 3 soorten voorns, en 2 soorten baars 😉
Ondanks deze drukte qua vangen, ik denk dat we er samen dik boven de 30 hebben uitgehaald, was er voldoende tijd om te babbelen, lullen en te kletsen, onder het genot van een heerlijke zon, altijd fijn!
Bij deze dan ook bedankt Bas voor de uitnodiging, en het roeien en Pa van Meurs bedankt voor het regelen en de heerlijk Bal-Tonic tijdens de afterparty!

Maar het gaat nog verder, want na een snelle douche, want vislucht kwijtraken kan eigenlijk alleen maar door slijten, zijn we naar Breda gegaan, om de verjaardag van Joyce te vieren.
Terloops liet Rob nog een mooie viskoffer zien (zo één waar je ook op kunt zitten) en had hij nog een oud vertrouwde tuigdoos.
Die mag ik de volgende keer meenemen, als we langsgaan om onze oude camping (en Wil de Groot) met een bezoek gaan vereren.
Al met al een super geslaagde dag, met al weer een afspraak voor een volgende!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello