Ik heb het er al eens eerder over gehad, het debakel dat OV Chipkaart heet, en dat er van alles aan mankeert.

Intussen is de termijn wederom bijgesteld, en zijn nog steeds niet alle problemen opgelost.
Zo las ik gisteren in het AD het verhaal van een persoon die met zijn partner de kaart hadden aangeschaft, en daarover een heerlijk veilig gevoel hadden.
Pas bij de eerste controle sloeg dit gevoel om, want alleen het tonen van de kaart was voor de controleurs voldoende.
Toen de beste man vroeg waarom zijn kaart niet gecontroleerd werd lieten de controleurs weten niet over geschikte controle apparatuur te beschikken.
Het was vanaf die dag dat de man aangaf zwart te gaan rijden, want zo liet hij weten,"Waarom zou ik gaan betalen, als iedereen na aanschaf van zo’n kaart gratis kan gaan rijden?"
Ik ben geen opstoker en geen moraalridder, maar ik ben bang dat heel veel mensen dit voorbeeld gaan volgen, of wellicht al lang doen.
En wij maar met handen en voeten aan Leander duidelijk maken dat hij goed op moet letten met inchecken, maar vooral ook met uitchecken, want als je dat vergeet dan betaal je het volle (inmiddels € 4,50) pond, maar zuiver je wel deels het gemis ontstaan door de zwartrijders!
Het eerder genoemde formulier dat je kunt gebruiken als je meent dat er iets is fout gegaan, en je restitutie wilt, blijkt een formulier met vrijwel alleen maar vakjes, zo’n meer dan 100 woorden geval!
Het bekende hoog leggen van de lat, opdat niemand fut heeft zo’n formulier in te vullen.
Het moest vooral veiliger, en dat is waarschijnlijk nog wel het ergste, dat de mensen zich nog steeds niet veilig zullen voelen, omdat nu weer iedereen (gratis) mee kan, wat weer tot gevolg heeft dat een flink aantal mensen de Metro ed de rug toe zullen keren.
De RET heeft nog een lange weg te gaan voordat het weer eens serviceverlenend wordt, en vwb zwart, ik denk er (vwb Leander) hard over na, het is per slot van rekening de enige manier om de balans op 0 te krijgen!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello