Deelgemeente Prins Alexander is hevig geschrokken over het losraken van een gevelplaat van gebouw Saturnus, en men wil duidelijkheid over de oorzaak van dit debakel.Zondagmiddag miste een gevelplaat op een haar na een kind! Het gaat hier om het gebouw Saturnus aan het Perseusplein.

Dit is intussen al de 2e keer in 2 maanden dat dat er een plaat naar beneden kwam zeilen. Saturnus is naast het deelgemeente kantoor aangebouwd en werd in januari opgeleverd.
┬áInmiddels is Bouw- en woningtoezicht begonnen met een onderzoek naar de oorzaak. Er staan nu hekken langs het gebouw en men mag aan de achterkant van Saturnus niet langer parkeren. “We nemen de zaak hoog op als toekomstige huurder. Zo’n gebouw kan niet onveilig zijn,” zegt een woordvoerder. Naast de deelgemeente wil ook Mediamarkt hier ruimte gaan huren.

Geen van de betrokken partijen waaronder: Vastgoedbeheerder Jones, Lang en LaSalle, eigenaar Altera Vastgoed uit Amsterdam en project-ontwikkelaar William Properties wenst ook maar iets toe te lichten, ze verwijzen simpelweg naar de Utrechtse aannemer Strukton.Ook zij zijn niet van plan ook maar iets mede te delen: “Wij geven daar geen antwoord op. Goedenmiddag!”Volgens mij hebben ze allemaal een Gevel voor hun Harses!

Nagekomen informatie op 27/4:


De oorzaak van de vallende gevelplaat bij het gebouw Saturnus is bekend. De plaat was niet goed dichtgeklikt. In opdracht van project-ontwikkelaar William Properties en de Utrechtse aannemer Strukton werd gisteren onderzoek gedaan naar de oorzaak. De gevelplaat was niet goed dichtgeklikt.,,Een menselijke fout, die door een leek al kon worden gezien,” concludeert een woordvoerder van de deelgemeente Prins Alexander.De gevelplaat, een lamel van drie meter lang en dertig centimeter hoog, is inmiddels weer opgehangen en stevig aangeduwd. ,,Als het goed gaat, dan zitten ze muurvast,” zegt de woordvoerder. Ook de overige platen zijn gecontroleerd en waar nodig vastgeklikt.Oh, dus er waren er misschien toch wel meer, maar daar zwijgt men natuurlijk liever over!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello