Sneeuw, ijzel en zout zijn deze dagen woorden die vaak in één adem genoemd worden, maar ik had dit weekeinde een digitaal glad gebeuren.
UitglijderVrijdags kreeg ik een bericht binnen van Xs4All Abuse dat mijn account gegevens/wachtwoorden mogelijk ‘op straat zouden liggen’, en dat met die kou.
Na wat berichten over en weer en bellen met de helpdesk vernam ik dat ik zeker niet de enige was, en hierdoor deels wat gerustgesteld ging ik gisteren aan het werk.
Later werd dit weer tegengesproken, het zou wel van binnenuit komen, terwijl er in het 1e bericht, en na nabellen sprake zou zijn van buitenaf, snapt u het nog?
Goed, Avira, MalwareBytes Anti-Malware, zoals aangegeven door Xs4All in het bericht, Spybot Search&Destroy, HiJackThis, allen uitgevoerd, en voor de absolute zekerheid ook maar Spyware Doctor uit de kast gehaald, en ja hoor, 2 gemiddelde Trojans en 1 x Backdoor BiFrose!
VirusAllemaal hersenspinsels van verknipte en zieke lieden, die hun ‘programeer kwaliteiten’ inzetten tot het vernielen en verzieken van andermans spullen en plezier.
Natuurlijk moeten mijn zoons niet naar bepaalde pagina’s, en moet je al helemaal geen Internet pagina’s vertrouwen die zeggen dat je allerlei shit aan boord hebt, en dat zij dat wel even gratis fixen, je begeeft je dan echt op glad ijs!
Afijn, na 2 dagen geen webspace en iets meer dan een dag geen e-mail (naja wel Webmail) kan ik dan toch gelukkig weer wat kwijt hier.
Wat wel jammer is, is dat na redelijk wat e-mail verkeer met Abuse, dit gisteren ineens stokte, ik kreeg pas na 17.00 uur een bericht, dat ik overal weer bij kon.
En dit terwijl ik al ver daarvoor 2 x had gebeld en een e-mail had verstuurd dat alles gefixed was aan mijn kant!
Hierdoor heb ik net pas de laatste aanpassingen kunnen doen, maar moet alles nu weer in orde zijn!
Voor deze uitglijders zijn geen 100% oplossingen, en worden zoals je kunt lezen hard aangepakt.
De vernoemde problemen op mijn WWW (webopslag) mbt mogelijke extra of gewijzigde bestanden bleek wel degelijk een probleem, alle Indexen aangetast, en intussen gelukkig allemaal weer hersteld, pfoei…
Sneeuw, ijzel en zout zijn veelgebezigde woorden dezer dagen, maar ik was totaal ergens anders, en moest het met veel moeite bevechten, terwijl men in Nederland ook tegen tekorten aanloopt en al een heus Zoutloket heeft moeten starten.
Trouwens ook een slimme zet, checkte dit vrijdag, en er was al iemand die dit domein had gereserveerd….

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello