Vanochtend begon ik aan de 1e zaakjes die los moesten. Rond 10.30 kwamen Peter, en daarna Elly en Rob.

Onder het genot van koffie en eitjes bespraken we de technische kant van de zaak, die later plaats zouden maken voor nog betere ideeΓ«n!
De eerste klap was direct raak, toen we besloten niet de denneschaaldelen van de planken te zagen (met de motorzaag) maar ze evenvoudig weg met een vuist (gereedschap) er af te slaan, maar ik had de bevestiging van de schuur er al af gehaald…
Bij het demonteren viel het ons allemaal op hoe goed de meeste palen (20 jaar oud!) er nog bij stonden, mede hierdoor kwam het idee van Peter om ze via het scharnier (waar de poort aan had gehangen) via een hefbeweging er uit de ‘duwen’ als geroepen, strak plan!
De palen zaten in de grond ‘gezogen’ en het laatste stukje (zoals altijd) was het moeilijkst.
De Peter Heftechniek zorgde er ook voor dat er geen restanten achterbleven, zodat alles goed bouwrijp is opgeleverd voor de bouwers morgen!De dames begonnen met het verwijderen van de klimop, en Linda zorgde intussen voor de drankjes en hapjes.
Het weer speelde weer heerlijk mee, en de achterkant van de tuin was al snel op orde.De boom is ontdaan van zijn 2e (valse) tak, door Chainsaw Rob, met band en touw hebben we de zaak heelhouds en precies zoals gepland naar beneden laten komen!
We wisten niet dat we zo veel wiskundig talent onder ons hadden, en DaniΓ«l zijn inzicht die hij intussen heeft opgedaan als installateur bleek ook een waardevolle toevoeging.
Alle takken en schaaldelen die de heren er af ramden en zaagden hebben Leander en ik in stukken vermalen.
Maar ook bij het vele graafwerk liet Leander zien wat hij waard was, perfecto!Het meeste werk zat hem zoals gezegd in de palen, maar er ging er wel eens 1 fout πŸ˜‰
Ik meen dan ook dat het Rob was die hier een krachterm de grond in stuurde…Dat je niet alles in de hand hebt bewees Peter, eerst werd zijn oor geschampt, daarna kreeg hij een paal tegen zijn kop.
Spijker of hout we weten het niet, het bloedde in 1e instantie goed, dus ritje IJsselland! Nadat Linda en Peter er al weer even zaten zijn ze maar teruggekeerd, te druk, en de schade viel gelukkig mee.Al met al een geslaagde dag met tomeloze inzet van eenieder, dames (alle 3) ook bedankt voor het vele knip-en ruimwerk! Ik hoop jullie allemaal binnenkort weer te mogen zien binnen de nieuwe ‘vesting’!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello