Het CBS heeft onlangs zo moet ik haast wel concluderen een onderzoek gedaan onder voornamelijk hypocrieten, analfabeten of digibeten, maar in ieder geval heeft het merendeel de vragen niet begrepen of zomaar wat ingevuld.
Want, wat blijkt, 94% van de ouders is tevreden over hoe de opvoeding verloopt met hun thuiswonende kinderen!
Pardon, dan ken ik wel erg veel mensen uit die resterende 6%, of men heeft alleen personen geïnterviewd wiens kinderen al uit de pubertijd zijn opgestaan?
Maar goed, even verder lezend zie ik ook dat 11% het gevoel heeft het niet aan te kunnen, en 36% zich zorgen maakt over de opvoeding, misschien ligt het aan mij(n manier van lezen) maar dat is samen 47%, nu blijkt ook dat 60% van die 36%, dus 21,6% intussen hulp gezocht, dus is 72,4% eigenlijk echt tevreden en waren die 21,6% pas tevreden na hulp, toch? maar zitten deze dan wel weer in die 94%?Telt u nog mee?
Dit is volgens mij dan ook in Nederland het 1e onderzoek over 105% van de Nederlandse bevolking. zoals te lezen op de JeugMonitor.
Helaas zijn Linda en ik maar met z’n 2’n, want wij passen echt wel in die 36%, ongeveer 1 op de 3, dus zullen we dit probleem samen in deeltijd moeten oplossen, want om alleen hiervoor nu een derde in het gezin in te huren, en die met dit probleem op te zadelen, is te gemakkelijk en te duur, nou zetten we ons al altijd voor 100% in, dus hier scoren we samen dan wel weer goed.
Dit alles in opdracht van Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin, die zegt: “Opvoeden is geen aangeboren talent maar iets dat je moet leren. Het is dan ook heel normaal om vragen of zorgen te hebben over de ontwikkeling en het gedrag van je kinderen. Het is positief dat veel ouders met hun vragen naar een professional stappen. Ik verwacht dat nog meer ouders dat gaan doen als straks in elke gemeente een Centrum voor Jeugd en Gezin functioneert waar desgewenst ook opvoedondersteuning gegeven wordt. Daar kun je met een opvoedvraag naar binnen lopen en met een antwoord weer naar buiten.”
Knap!, want dat hadden we nog niet, wanneer heb ik zo een Q&A voor de Jeugd bij mij in de buurt? Dat wordt vast op afspraak, in ieder geval nummertjes trekken, want het zal daar best druk worden!
Want opvoeding is en blijft een zaak van ten allen tijde het goede voorbeeld geven, en iedereen weet dat dat soms verrekte moeilijk is, op blijven letten, praten, sturen, praten…., en dan nog zullen ze meerdere malen op hun bek gaan.
Begrijp me niet verkeerd, wij horen absoluut niet bij die 11% die het niet meer denken aan te kunnen, maar de jaren hiervoor was het soms fifty-fifty in welke groep wij op bepaalde momenten verkeerden.
Gelukkig lachen we ons inmiddels een breuk over sommige zaken, en vroegen we ons vroeger heel soms af, waarom we ons ook al weer vermenigvuldigd hadden, maar alles optellend was het eigenlijk allemaal nog niet zo negatief, kijk en deze som klopt dan wel als een bus!
Heb je toch wat twijfels kijk dan eens voor de gein op KidsLog of er hints of tips voor je staan, of probeer het spelenderwijs op te lossen via dit kaartspel Succes!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello