Meer en meer bewoners doen aan Opzoomeren, een schoonmaak actie voor en door bewoners.Maar liefst 108.000 collega stadsgenoten hebben toegezegd samen met hun buren te werken aan een schonere en veiligere straat.
1 Meeuw maakt nog geen Opzoomer

Dat zal ook wel moeten, want  de (milieu)politieheeft zich nog nooitlaten zien als het om  zwerfvuil, veel te vroeg, of helemaal nietaangekondigd grof vuil gaat.
Wat dat betreft doen wij met ons hoekhuis het gehele jaar aan opzoomeren, je wilt niet weten wat ze regelmatig in onze zijtuin smijten, of tussen de denneschaaldelen planten.

We hebben zelfs al eens een TV voor onze port gehad, die met reguliere containers op straat was gemikt, resultaat: nachtelijke spoedeisende hulp moeten bezoeken met Linda, wat later in Spanje leidde tot een kijkoperatie omdat ze een Hematoom had opgelopen.Vloerkleden, een BBQ, het maakt sommige mensen totaal niet uit dat het er dagen achtereen staat, en belletjes naar de genoemde Milieu Politie heeft alleen maar tot gevolg dat ze het veel later als ze op route zijn komen ophalen, er is nooit iets mee/tegen gedaan, laat staan beboet.
Zoals ik vandaag las had men het dit keer te druk met mensen op zebrapaden die door rood liepen te beboeten, wij hebben sinds enige tijd 2 buurtjuten, maar die spelen iedere dag verstoppertje.
Maar ik dwaal af, zeker 18% van alle Rotterdammers gaat er dus voor. Het wordt gestaag meer, want 2 jaar geleden was dat nog maar 11%.Rond de 1600 straten hebben zich voor deze jaarlijkse Opzoomeracties aangemeld, die sinds 1989 worden gehouden.
Doen vaak aan gluren

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello