Hoera, de OV-chipkaart, is vanaf morgen verplicht in de Rotterdamse metro, en hij is alweer gekraakt!
De RET denkt flink beslagen ten ijs te komen, want een heel arsenaal aan bureaukrachten worden morgen van hun stoel gelicht, om de reizigers morgen een ‘handje’ te helpen.
Dan mag het wel eerst flink gaan vriezen, want de RET is echt over 1 nacht ijs gegaan.
Naar nu blijkt is de OV-Chipkaart nog steeds relatief eenvoudig te kraken, en heeft RTV Rijnmond hiermee zonder problemen 2 dagen kunnen reizen.OV Chipkaart nog niet 100 procent
In theorie had de gehackte kaart binnen 24 uur door het OV-chipsysteem moeten zijn opgemerkt om daarna direct te worden geblokkeerd.
Maar ja, de ervaring leert dat er vrijwel niets door de software wordt opgemerkt, ook niet dat mijn zoon nog op een rangeerterrein in een metro zit, om de volgende dag in de middag weer ergens uit te stappen, hilarisch!
Het is een flutbende die automatisering achter de kaart, ik heb bij mijn vorige werkgever moeilijkere programma’s in elkaar gezet!
Verantwoordelijk voor deze hack zijn onderzoekers verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Metrovervoerder RET en Translink Systems die de reisgegevens beheren, hebben eerder laten weten dat fraude met de OV-chipkaart zinloos is, omdat een gemanipuleerde kaart snel door het systeem zou worden opgemerkt en geblokkeerd.
Translink Systems zegt dat elke nacht in een zogeheten night-audit de gegevens van de poortjes worden vergeleken met de centrale databank. Een verschil in saldo zou daarbij binnen één dag worden gesignaleerd.
Me hoela, verzinsels, flauwekul, hersenspinsels, en meer van dat soort, zoals eerder aangegeven kan men sinds oktober 2008 nog steeds geen lijst met door ‘ons reizigers’ gedane foutieve klokkingen tevoorschijn toveren.
Wijzelf wachten ook al even op een restitutie van 2008, die als deze wordt uitgekeerd, tenminste een heerlijk diner voor 4 in het vooruitzicht stelt.

De SP, voorvechter waar het de Shitkaart betreft, wil, naar aanleiding van bovenstaande feiten weer een motie indienen, maar zoals wel vaker wil de ver van de burger af staande 2e kamer van niets weten, volgens hen gaat het om kinderziektes, en heeft alleen de RET last van eventueel gekraakte kaarten en heeft het geen gevolgen voor de reizigers in de metro. Nee NOG niet!
Ik wil het 1e 2e kamerlid wel eens spreken over wat de termijn is van een kinderziekte, want ik vind persoonlijk 2 jaar wel erg lang, dan hebben we het toch inmiddels wel over een chronische aandoening, of een erfelijk vastgestelde en in het project onstane aangeboren afwijking!
Tineke Schouten, eh sorry Huizinga, bedanktEn inmiddels raken we er door de jaren heen ook al aardig aan gewend met dames aan het roer bij Verkeer en Waterstaat, Tineke Schouten, uh sorry, Huizinga, bedankt!
Trans Link Systems, de producent van de OV-chipkaart, heeft in een reactie tegenover het ANP gezegd dat het wist dat er onrechtmatigheden plaatsvonden met de bewuste ov-chipkaart, maar omdat het maar om één 1 eurocent ging werd besloten niet overhaast in te grijpen. De kaart is door Trans Link Systems inmiddels wel geblokkeerd.
En DÁT kunnen ze wel zien, maar foutieve € 4 boekingen geeft problemen, volgens mij is het één grote overflow daar.
Even als voorbeeld en ter vergelijk; Hetzelfde heeft ook in Londen gespeelt en in een artikel wordt genoemd hoe lucratief het niet-uitchecken door reizigers is:

OV Chipkaart is duurDe krant East London Advertiser kreeg met een beroep op de Engelse Wet Openbaarheid van Bestuur duidelijk dat in 2007 het niet uitchecken zo’n 33 miljoen Engelse pond (36,66 miljoen euro) opleverde, terwijl er maar 800.000 pond werd gereclameerd. Als deze 32 miljoen pond werd verdisconteerd met de gemiddelde Oyster-ritprijs van 2,18 pond dan blijkt de Londense metro in één jaar 18 miljoen pond extra winst te hebben gemaakt met het boetesysteem.(Bron)

Gelukkig is het inmiddels daar stukken beter, maar dat mag dan ook na 3 jaar wel.
Ik zou gezien deze gegevens de twijfelaars onder de werkelozen als hint mee willen geven, zoek een baan bij de RET, de winstdeling daar moet heel goed geregeld zijn!
Ik wens Rijden En Tikken icm Te Lome Systemen veel succes met de Overheerlijke Vetpot kaart!Het zal morgen nog lang ijskoud stormen op de diverse perrons!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello