Ik loop nu al jaren mijn (politie)paard achter de wagen te spannen waar het de OV Shitknip betreft.
Wat ik ook doe, verbaal of middels een 'proces' waar je een formulier moet invullen, niets dan standaard antwoorden, en zonder constructieve oplossingen.

Nu heeft de RET zelfs de euvele moed de NS te betichten van moeilijk doen.
De NS geeft aan dat het niet goed spoort als bij grote drukte iedereen snel door de poortjes wil, en wil ze op deze drukke tijden open laten staan. De RET laat hierop weten dat er hierdoor vergrote kans is op zwartrijders en dat dit de veiligheid niet ten goede komt.

En weer wordt in deze de wijk Zevenkamp weer even vergeten waar het sinds het begin van die poorten naar de hel heel normaal is, omdat we nog steeds geen poortjes hebben, dus die genoemde veiligheid is maar betrekkelijk, maar net waar je woont, toch?!

Daar bovenop heeft de NS ook al van zich laten horen waar het gaat om de hierdoor naar mijn stellige overtuiging verhoogde kans van niet 'goed' uit klokken. Volgens een persoon van de NS mag er max 3 keer restitutie verleend worden bij verkeerd/vergeten uitklokken, de andere keren zal men dit netjes in het bedrijfsresultaat mee kunnen nemen, net als de RET.

Al met al wordt er nog steeds dik verdiend aan de ongeveer 7000 keer per dag dat reizigers vergeten uit te klokken. In de volksmond, en natuurlijk als nieuw woord in de volgende Van Dale, heet dit nu het 'uitchecklek'. Op zich wel weer vreemd dat een lekkend iets er voor zorgt dat het Openbaar vervoer maandelijks een half miljoen extra opstrijkt door dit 'euvel'.

De website van de OVchipshit schittert na jaren nog steeds van de fouten, er lijkt uiterlijk ook nog niets aan de werking in de portaal te zijn gedaan. Het enige lichtpuntje is dat ze nu aangeven voor welke periode ze de klokkingen nu weer kwijt zijn, knap staaltje database onderhoud, absoluut een licht die daar achter zit. Ikzelf mis heel veel maanden overzichten van mijn zoon zijn kaart, toevallig net nadat ik er achter kwam dat er veel € 4 boekingen op zijn lijst stonden.
Intussen heeft hij nu al zijn 3e kaart, omdat de vorige 2 eer zo maar mee ophielden!
Kan me niet heugen wanneer ik zo'n IT drama voor het laatst heb meegemaakt, en dat de onderhoudende partij(en) gewoon aan mocht(en) blijven!

Groen(s)Links schopt (ik houd het op boe roepen) af en toe tegen de kaart om de zaak wat op te ruien, of het nu om restitutie gaat en pas geleden weer over het feit dat het niet gemakkelijk reizen was met groepen, er is even wat wind, maar die gaat ook weer snel liggen. Eerdere emails en zaken op hun website achterlatend heeft dit nooit tot iets concreets geleid, datzelfde geldt eigenlijk ook voor de SP, we zijn en blijven wat dat aangaat bij iedere grote instantie burger(servicenummers).

Komt nog eens bij dat het de laatste tijd weer een komen en gaan van storingen is. De laatste 4 keer dat ik met de Metro ergens naar toe moest was er steeds vertraging. Nu hoor ik je direct zeggen, ach, gewoon wat eerder van huis, tuurlijk 5 of max. 10 minuten overleven we wel, maar afgelopen donderdag 21-10-2010 was het weer bizar. Ik wilde net voor de middag terug naar huis, en er werd al omgeroepen dat er enige vertraging was. Er reed eerst geen enkele Metro meer naar Centraal, dat werd ons voor het inklokken al verteld door RET mensen die de poortjes versperden. Natuurlijk, anders moesten ze weer allerlei klokkingen recht gaan zetten van mensen die zoals later bleek na een half uur onverrichte zaken elders vervoer gingen zoeken. Uiteindelijk hebben Leander en ik 35 minuten in een bomvol slecht riekende Beurs staan te wachten.

Het valt mij ook op dat dit soort zaken al lang geen nieuws meer is, want je vindt er niets van terug, zelfs bij de RET zelf niet. Dan zou je toch op zijn minst een automatische restituatie verwachten, ik wacht met angst en beven totdat ik na 3 dagen kan zien wat het me gekost heeft.

Ooit kon je nl tot de vorige dag je transacties zien, later is dit veranderd naar ik meen 2 weken, en nu dus 3 dagen. Dit is dus nu de tijd die TLS nodig heeft om alles (eventueel gecorrigeerd) op de website te krijgen. Langs leve het realtime, what you see is what we were doing the last 3 days, gebeuren!

Ook het verplaatsen van de Servicepunt van de Beurs, waar je direct tegenaan loopt, naar de Kop van Zuid, aardig stukkie pezen vanaf Wilhelminaplein, vooral voor de ouderen, is niet echt klantvriendelijk.

Dus dacht ik, dat moet anders kunnen, en maak ik een voorzet, 2 vliegen in 1 klap! Waar de ene dienst (RET) gemakkelijk aan zijn qoutum komt, en de ander zijnde de Politie niet, moet je elkaar helpen, toch?

Ik pleit er derhalve dan ook voor dat de Politie deels wordt ingezet bij de RET. Zo kan een agent zwartrijders beboeten, en zo gemakkelijk aan zijn/haar dagelijkse hoeveelheid verbalen komen. Daarnaast doen ze dienst als afschrikmiddel opdat er niet weer een chauffeur gemollesteerd wordt! Ze komen wat meer onder de burgers, wat weer een gersutstellende werking heeft op de mensen, zeker in Zevenkamp.

Intussen geeft de ANWB hier aan uit het overleg te willen stappen. en geeft Henk Meurs, hoogleraar Mobiliteit aan de Universiteit van Nijmegen, hier aan dat 'ons' OV veel goedkoper kan.

Het gaat nog lang niet van A naar beter, ik wil van Metro naar Retro en van Chip naar Strip, maar wat dat aangaat ook van Euro naar Florijn, en zo kan ik nog wel even doorgaan…;)

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello