Tja, de laatste week was me de week wel zeg, eindelijk sinds jaren met de kerst vrij, lekker bijkomen, nou nee.
Weekeinde voor de kerst even bij m’n Pa langs, blijkt ie in bed te liggen, voorlopige diagnose; griep.
Zakt de zondag er na in naast z’n bed, 112 gebeld, niet ernstig genoeg en bezoek van de huisartsenpost, diagnose; longontsteking, volgende dag komt de vervangende huisarts langs, en geeft als diagnose; galblaas!
Alsnog met de ambulance op 22-12 naar het Albert Zweitser, direct onder de scan, bleek dat zijn ontstoken galblaas (een zgn Cholecystitis) al tot 15 cm was uitgerekt, er steentjes in zaten en hij als deels aan het verstenen was.
Je vraag je dan echt af hoe lang dat al niet gaande moet zijn geweest!
Hij is direct na de scan naar de OK gegaan, het had allemaal niet veel langer moeten duren!
Morgen wordt hij daar ontslagen en mag hij gelukkig weer naar huis, maar Ans ligt nu met een zware griep onder 3 dikke dekens.
Deze ontwikkelingen en bezoekjes aan de zieke kleinkinderen hebben zijn tol geëist, kan Pa morgen als broeder aan de slag thuis 😉
Vlak daarvoor heeft Leander helaas weer steeds vaker partieële aanvalletjes, met dien verstande dat ze niet zo gek lang duren, maar hij daarna wel doodmoe is.
Nu weten we inmiddels wel hoe er mee om te gaan, maar hij laat zich nog moeilijk sturen, en hij overziet de ernst en de mogelijke gevaren niet.
Gezien al deze risico’s heeft Linda gisteren in overleg met de Neuroloog in de Cruquius hoeve afgesproken dat Leander toch weer aan de medicijnen gaat, en nu aan de Carbamazepine.
Het is gewoonweg te gevaarlijk als hij na een aanval van pakweg een halve minuut een half uurtje in kattenzwijm is, als dat op de verkeerde plaats gebeurd is het leed niet te overzien.
Verdere berichten uit de kennissenkring zal ik niet op in gaan, maar laten je na een paar toch wel gezellige dagen eens te meer weer zien dat het leven een fragiel gebeuren is, helaas maar waar, het heten dan wel feestdagen…
Gezondheid allen, en een fijne jaarwisseling alvast!

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello