Welk (Rotterdams) kind is er niet geweest, het Plaswijckpark, oftewel, wat er van over is.

Wij vonden het ook weer eens tijd om wat oude herinneringen op te halen, en we mochten dat dankzij onze Rotterdampas zelfs gratis doen!

Allereerst heeft men (al weer wat jaren terug) de ingang verplaatst naar de Ringdijk, ja inderdaad bij de Zwanenvijver, of zoals men dat nu noemt, Speelwijck.
De hele boel is op de schop gegaan de laatste jaren, de boel is flink gemoderniseerd, het park is nu in 3 delen opgegaan, zoals gezegd, de Speelwijck, Wandelwijck en de Dierenwijck.
De meest in het oog springende veranderingen zijn wel dat het een stuk netter oogt, nergens meer een vervallen huisje, het is mooi en strak!

De draaimolen is verplaatst en nu onderdeel van een prachtige, en veel grotere speeltuin, helaas heeft men in de Wandelwijck de beelden weggehaald, waardoor het nog minder geschikt is geworden, of zeg maar gerust, ongeschikt is geworden voor volwassenen.

Het gehalte en soort dieren en activiteiten rechtvaardigd absoluut een bezoek met de kinderen, tenminste als u € 9,50 niet veel geld vindt!
Echt mooi is het waterparadijsje dat men heeft gemaakt voor de kleinsten, klein kritisch puntje hier, waarom nu geen water om het grote schip heen, gemiste kans.
Ook de verkeerstuin is en blijft een aanrader, en geeft uw kinderen de kans wat meer op te steken van regeltjes en borden!

Voor mij was het iig voorlopig de laatste keer, volgende keer als Opa wellicht 😉

Deel dit op:
FacebookTwitterPinterestTrello